Review: MAGIX Video easy 4 HD

Door: evi-maquoi | 01 maart 2013 12:00

Review

Doe je werkelijk iets met de vele videofilmpjes die je met je camcorder, digitale camera of smartphone maakt? Dankzij MAGIX Video easy 4 HD kan je ze in een handomdraai monteren. De makers claimen dat het nooit zo gemakkelijk is geweest om een filmpje te maken. Hoog tijd voor een uitgebreide test.

Zodra je MAGIX Video easy 4 HD voor het eerst opstart, zal je merken dat de interface dankzij de grote knoppen erg overzichtelijk is. Het importeren van zowel videofragmenten, foto’s als muziekbestanden is met dit programma erg eenvoudig. Het programma ondersteunt de meest gangbare bestandsformaten en alles verloopt verbazingwekkend vlot.

Via het storyboard onder in beeld is het simpel om videofragmenten van plaats te wisselen, te verwijderen of te verknippen. Overgangen tussen verschillende fragmenten plaatsen is al even gemakkelijk, net zoals het toevoegen van effecten, titels of ondertitels. Heb je geen tijd om te monteren? Ook de automatische montagefuncties leveren mooie resultaten. Nadat je bijvoorbeeld de stijl en de videolengte bepaald hebt, probeert MAGIX Video easy 4 HD iets moois van je geïmporteerde beelden te maken.

De interface is zo overzichtelijk dat alles voor zichzelf spreekt.

Familiepakket

Erg handig is dat je de kwaliteit van jouw beelden of audio nog wat kunt verbeteren. Via Object instellen kan je onder andere de helderheid, het contrast, de verzadiging en de kleurtint van je geïmporteerde fragmenten fijnstellen. Bovendien leveren ook de auto-correcties goede resultaten. Zodra je op Film voltooien klikt, kan je kiezen uit een hele rits uitvoermogelijkheden. Je kan je project archiveren om op een later tijdstip verder te bewerken, je filmpjes op schijf branden of opslaan op een SD-kaart. Je hebt de keuze uit dvd-kwaliteit, maar het is ook mogelijk om je fragment op te slaan op blu-ray of in AVCHD-kwaliteit, al dan niet met een geanimeerd menu-sjabloon. Je filmpje rechtstreeks op YouTube, Vimeo of Facebook plaatsen kan eveneens. Er is zelfs een functie om je video’s in een geschikte extensie mee te geven om af te spelen op een iOS- of Android-apparaat.

Conclusie

MAGIX Video easy HD is ontzettend gebruiksvriendelijk en daardoor geschikt voor iedereen. De interface is mooi en overzichtelijk en dat maakt het prettig om met dit programma te werken. Alle basisfuncties zijn aanwezig en het gratis meegeleverde Foto Manager MX Deluxe om foto’s te bewerken en te beheren is mooi meegenomen. Toch zijn er niet erg veel extra’s ten opzichte van de freeware Windows Live Movie Maker. Probeer de testversie eens uit om te bepalen of je het vijftig euro waard vindt.

MAGIX Video easy 4 HD

Prijs: € 49,99

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Overzichtelijke interface

Mooie menusjablonen

Minpunten

Prijs

SCORE: 8/10

1 Reactie(s) op: Review: MAGIX Video easy 4 HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 februari 2014 12:44 RolandH
    Op basis van de review heb ik de software aangeschaft en ben positief verrast. Het is simpel en kan er alles mee. Ben verder ook zeer te spreken over de software van magix, heb o.a. ook Photo Graphic Designer van hun: http://www.magix.com/nl/panorama/ en ook nog Music Maker http://www.magix.com/nl/muziek-programma/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.