MyOrder: Nooit meer wachten bij de kassa

Door: Robin Smit | 16 januari 2013 15:32

Apps & Software

Alhoewel we vandaag de dag de meeste betalingen verrichten met contant geld of onze pinpas, zal het volgens veel banken en mobiele providers niet lang meer duren voordat deze twee worden vervangen door betaling met mobiele telefoons. MyOrder zet hier de eerste stappen in.

MyOrder is een app waarmee je verschillende producten en diensten kunt aanschaffen met behulp van je smartphone. Dit doe je in de app door eerst een keuze te maken tussen de verschillende categorieën waarin aankopen kunnen worden gedaan. Je krijgt vervolgens een lijst met meewerkende bedrijven binnen die categorie te zien.

Erg handig hieraan is dat alle producten die deze bedrijven verkopen zijn opgenomen in de app. Zo kun je de meest uiteenlopende aankopen doen, van een bioscoopkaartje voor die ene film tot een hotdog bij het tankstation onderweg. Een groot nadeel aan de app is dat er op dit moment nog niet veel bedrijven gebruik maken van MyOrder.

Betalingen in MyOrder geschieden met behulp van MiniTix, iDeal, PayPal, Creditcard of een MyOrder opwaardeerkaart. Wanneer je een aankoop hebt gedaan zul je een QR-code krijgen die je kunt laten scannen bij het bedrijf waar je een aankoop hebt gedaan. De QR-code kan je met een druk op de knop toevoegen aan Apple's Passbook.

Voor bepaalde bedrijven zoals bioscopen, attractieparken of afhaalhoreca is deze methode van betalen erg makkelijk en tijdbesparend. Het blijft echter de vraag wat precies de toegevoegde waarde is van het vooraf afrekenen van bijvoorbeeld twee drankjes in een café.

Conclusie

MyOrder is een app waarmee je verschillende producten en diensten vooraf kunt betalen en deze vervolgens op vertoon van je iPhone direct kunt gebruiken of ophalen. Deze manier van betalen kan in bepaalde situaties er handig zijn en kan je veel tijd besparen. Toch is dit erg afhankelijk van het bedrijf waar je naartoe gaat. Ook zijn er nog relatief weinig bedrijven die betalingen via MyOrder accepteren.

Beoordeling: 7/10

Downloaden voor iOS, Android en Windows Phone.

1 Reactie(s) op: MyOrder: Nooit meer wachten bij de kassa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 augustus 2015 09:39 Anoniem
    Deze app uitgeprobeerd, lijkt prettig, maar in gebruik een ramp. niks werkt goed erg omslachtig, uiteindelijk na 1 uur worstelen en stress, van mijn iphone geschopt brrr . wat een autistishe app. Dat kan beter, voorlopig geen my order app.!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.