Review: Rdio

Door: Maikel Dijkhuizen | 10 juli 2013 07:30

Apps & Software

Rdio is al een tijdje actief in de Verenigde Staten, maar nu probeert de streaming-muziekdienst ook in Europa voet aan de grond te krijgen. Tegen een vast maandtarief krijgen gebruikers toegang tot ruim achttien miljoen liedjes. De nummers zijn eenvoudig toegankelijk op iedere pc, tablet en smartphone.

Na Spotify, Deezer, Sony Unlimited, Rara.com en Xbox Music, is er onlangs weer een streaming-muziekdienst in Nederland en België uitgerold. Zodra je je via een browser aanmeldt bij Rdio, kom je in een gestroomlijnde interface terecht. De beginpagina bestaat uit een selectie van de populairste muziekalbums. Wil je iets beluisteren, dan hoef je alleen maar op een albumhoes te klikken.

Op de beginpagina zet Rdio alvast wat muziekalbums voor je klaar.

Via het menu aan de linkerkant vraag je eenvoudig hitlijsten en nieuwe albums op. Jammer is dat de dienst geen mogelijkheid biedt om muziek te sorteren op basis van genre. Wel kan je nummers aan je eigen collectie toevoegen en afspeellijsten maken. Verder gebruik je de zoekfunctie om specifieke muziek te vinden.

Mobiele functies

De mobiele ondersteuning is prima in orde. Je kan apps installeren op onder meer iOS- en Android-apparaten. Handig is dat je muziek uit je collectie synchroniseert met een smartphone, waarna je de liedjes ook offline beluistert. Hiermee beperk je het dataverbruik. Bovendien stream je ook probleemloos muziek vanaf Rdio’s server naar een mobiel toestel, zodat je altijd je favoriete afspeellijsten bij de hand hebt.

Prijs en kwaliteit

Rdio gebruikt naar eigen zeggen wisselende bitrates. Meestal is de bitrate 192 Kbit/s. Een gemiste kans, want Spotify en Deezer bieden met 320 Kbit/s een betere geluidskwaliteit. Over de catalogus hebben we weinig klachten, omdat de meeste artiesten beschikbaar zijn. Wel is de discografie niet altijd compleet. Zo staan bijvoorbeeld niet alle albums van Metallica, Eagles en The Beatles in de catalogus.

Ook op de iPhone ziet Rdio er zeer gelikt uit.

Als je Rdio wilt gebruiken, heb je voor een tarief van 4,99 euro per maand onbeperkte toegang. Voor mobiel gebruik ben je maandelijks 9,99 euro kwijt. Dit zijn dezelfde tarieven als de meeste andere streaming-muziekdiensten hanteren. Voordat je een abonnement neemt, probeer je de dienst zeven dagen gratis uit.

Conclusie

Rdio heeft een prettige gebruikersomgeving waarin je simpel leuke muziek verzamelt en liedjes afspeelt op een pc, tablet of smartphone. Een belangrijk minpunt is het ontbreken van muziekgenres.

Rdio

Taal Nederlands

Prijs € 4,99 per maand, mobiele toegang € 9,99 per maand

OS Onafhankelijk (werkt in browser), apps voor iPhone, iPad (iOS 4.3 en hoger); Android 2.2 en hoger; Windows Phone 7/8

Pluspunten

Uitgebreide catalogus

Geen software installeren

Fraaie gebruikersomgeving

Minpunten

Geen muziekgenres

Niet alle muziekalbums beschikbaar

Lage bitrate

SCORE 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Rdio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.