© PXimport

Review: Red uw LP’s 2013

Geplaatst: 9 april 2013 - 07:17

Aangepast: 16 november 2022 - 10:05

Maikel Dijkhuizen

Ieder jaar brengt MAGIX een nieuwe versie van het softwarepakket Red uw LP’s! uit. Ook aan de 2013-editie zijn weer een aantal verbeteringen toegevoegd. Het softwarepakket helpt je om analoge geluidsbronnen te digitaliseren. Handig, want muziek afkomstig van slijtagegevoelige lp’s en cassettes vereeuwig je in handzame computerbestanden.

MAGIX Red uw LP’s! 2013 bestaat eigenlijk uit twee delen. Met de meegeleverde phono-voorversterker sluit je een platenspeler of cassettedeck aan op je pc. Vervolgens beluister je lp’s via de pc-speakers, waarna je het geluid eventueel vastlegt in een audio-bestand.

Hiervoor heb je het programma MAGIX Audio Cleaning Lab 2013 nodig. De fabrikant heeft de interface van de software radicaal omgegooid. Zo is de kleurstelling een stuk donkerder en hebben de menu’s een andere plek gekregen. De nieuwe vormgeving oogt modern en voelt intuïtief aan.

Opnemen

Net als bij vorige versies is het vastleggen van analoge muziek nog altijd vrij eenvoudig. In het startvenster geef je aan dat je vinylgeluid wilt restaureren. Via de knop Opnemen legt je platenspeler verbinding met de software. Vervolgens selecteer je onder meer het gewenste bestandsformaat en de opslaglocatie. Met Opname kopieer je de inhoud van lp’s naar de computer.

 

© PXimport

In de vernieuwde interface van MAGIX Red uw LP’s! maak je van analoge geluidsdragers simpel digitale bestanden.

MAGIX Audio Cleaning Lab 2013 bevat allerlei gereedschappen waarmee je opgenomen muziek perfectioneert. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een opgenomen lp in meerdere liedjes te splitsen. Verder biedt het onderdeel Cleaning verschillende schoonmaaktools. Een leuke functie, al krijg je slechte opnames nooit meer helemaal goed. Nieuw is dat je het resultaat van iedere wijziging direct kan beluisteren. Met een virtuele draaiknop bepaal je het toepassingsniveau van iedere instelling.

Conclusie

MAGIX Red uw LP’s! 2013 is een gebruiksvriendelijk en betaalbaar softwarepakket om digitale versies van analoge geluidsbronnen op te slaan. De vernieuwingen zijn niet erg indrukwekkend. Mocht je de voorgaande versie al hebben aangeschaft, dan heeft het weinig zin om die te vervangen. Overigens doet dat geen afbreuk aan de prima kwaliteit van dit programma. Bovendien valt het te waarderen dat de makers de moeite hebben genomen om een frisse gebruikersomgeving te introduceren. Heb je geen interesse in de meegeleverde phono-voorversterker, maar wil je wel aan de slag met MAGIX Audio Cleaning Lab 2013? Dit programma is ook los te koop voor een adviesprijs van 49,99 euro.

 

© PXimport

Met diverse schoonmaaktools kan je proberen om het geluid te optimaliseren.

MAGIX Red uw LP’s! 2013

Prijs € 89,99

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Mooie gebruikersomgeving

Geluid restaureren

Minpunten

Gesponsorde software in installatiewizard

Weinig nieuwe functies

SCORE 9/10

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten