RipTiger Ultimate - Rippen op de achtergrond

Door: Evi Maquoi | 22 juni 2014 10:00

Apps & Software

Zou je de filmpjes die je online bekijkt ook willen downloaden? Dat kan heel eenvoudig met RipTiger Ultimate. Er is zelfs een functie beschikbaar waarmee je élk filmpje dat je start automatisch kunt downloaden en converteren. Het is zelfs niet noodzakelijk om het fragment helemaal uit te kijken.

None

RipTiger Ultimate

Prijs:

$ 34,99 (Ca. € 25,-)

Taal:

Engels

OS:

Windows XP SP2/Vista/7/8

Website:

www.riptiger.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Gratis proberen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ingebakken convertor
 • Minpunten
 • Bestandsnamen[/plusmin]
 • Interface
 • Ads gedownload

YouTube-filmpjes opslaan? Eigenlijk wil Google dat niet, maar het kan wel. Met RipTiger bijvoorbeeld. Het pakket heeft verschillende versies, wij gaan aan de slag met RipTiger Ultimate, de op één na meest veelzijdige versie. Lees ook: YouTube video's downloaden op je smartphone.

De installatie verloopt vlekkeloos. Wanneer we het programma voor het eerst starten, krijgen we de vraag om ook RipTiger Extras te installeren om video's in één keer te kunnen converteren. We bevestigen maar vragen ons wel af waarom dit niet standaard inbegrepen is.

Razendsnel

Al snel wordt duidelijk dat nagenoeg elk type video (Windows Media, Quicktime, MPEG, Flash Videos enzovoort) - ondersteund wordt door RipTiger Ultimate. Wanneer je het programma op de achtergrond laat draaien, ript het elk videobestand dat jij tijdens het surfen start. Het is niet eens nodig om het fragment volledig uit te kijken om het integraal te downloaden.

Mp4, wmv of mpg? Je zegt het maar.

Enig minpuntje is dat YouTube-advertenties ook gedownload worden. Gelukkig maakt RipTiger Ultimate er wel een apart bestand van, zodat je dat fragment snel kunt verwijderen. Wat opvalt is dat de filmpjes razendsnel op je harde schijf staan. Houd er wel rekening mee dat je harde schijf snel vol raakt als je de functie om de clips automatisch te downloaden ingeschakeld laat.

Converteren

RipTiger Ultimate doet wat het belooft. Het ript nagenoeg elk videobestand dat je op YouTube, Vimeo of elke andere website bekijkt. Ook op het vlak van converteren heb je flink wat mogelijkheden. Je kunt niet enkel het videoformaat kiezen maar elk filmpje ook optimaliseren voor verschillende toestellen.

Voor Xbox 360 of iPad bijvoorbeeld. Enig minpuntje is dat RipTiger Ultimate niet de titel van het videofragment als bestandsnaam overneemt. Wil je het programma zelf eens proberen? Er is een probeerversie beschikbaar. Weet wel dat je hier maar vijftig procent en met een maximum van vijf minuten van elk filmpje mee kunt downloaden.

De filmpjes krijgen wel vreemde bestandsnamen toegewezen.

2 Reactie(s) op: RipTiger Ultimate - Rippen op de achtergrond

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 juni 2014 16:03 Anoniem
  Dit kan ook met Replay Media Catcher, maar dat is wat ingewikkelder…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 juni 2014 22:39 Anoniem
  ik doe het via add-on in firefox en dat is gratis
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.