Should I Remove It? - Programma's verwijderen of houden?

© PXimport

Should I Remove It? - Programma's verwijderen of houden?

Geplaatst: 29 mei 2014 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:40

Ignace de Groot

Wij testen uitgebreid alle freeware die we bespreken, maar dat is elders op internet vaak niet het geval, met mogelijk minderwaardige of malafide software als gevolg. Heb je twijfels over wat je hebt geïnstalleerd, laat Should I Remove It je dan helpen bij je beslissing: houden of verwijderen?

De installatie van Should I Remove It heb je snel achter de rug, maar de eerste opstart duurt wel iets langer. Het programma gaat namelijk na welke applicaties op je systeem zijn geïnstalleerd. Bij de daaropvolgende sessies verloopt dat detectieproces overigens iets sneller.

Alle gedetecteerde toepassingen verschijnen in het hoofdvenster van de tool. De items in deze lijst zijn zo geordend dat de bovenste het hoogste verwijderpercentage hebben. Dat houdt in dat die programma's door een relatief groot aantal medegebruikers na installatie weer van hun systeem werden verwijderd.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat het een minderwaardig of zelfs kwaadaardig programma is dat je zelf dus ook maar het beste kunt weghalen. Een tweede indicatie over de kwaliteit van zo'n programma vind je in de kolom Ratings. Hoe meer sterren die bevat, hoe hoger medegebruikers het programma naar waarde schatten.

Meer feedback

Het is echter niet zo uitzonderlijk dat een item met drie of vier sterren, wat een vrij hoge waardering inhoudt, toch ook een relatief hoog verwijderingspercentage heeft meegekregen. Het zal dus zeker gebeuren dat de kolommen Ratings en Removal % niet met elkaar rijmen.

 

© PXimport

Bij twijfel vraag je best meer gedetailleerde feedback op.

Gelukkig kun je nog bijkomende informatie opvragen. Klik hiervoor een programma in de lijst aan en kies What is it?. Je belandt dan op een webpagina waar de makers van Should I Remove It onder meer beschrijven wat het programma precies doet, welke bestanden het installeert, hoezeer het de systeembronnen aanspreekt, hoe je het kunt verwijderen enzovoort. Wat dit laatste betreft: dat hoef je niet noodzakelijk handmatig te doen, want bij elk item in Should I Remove It tref je ook een Uninstall-knop aan.

Achtergrond

Veel instellingen bevat het programma niet. Je kunt wel aangeven of het op de achtergrond actief moet blijven en je moet waarschuwen zodra je verdachte software tracht te installeren.

 

© PXimport

Als je dat zo instelt, waakt Should I Remove It ook op de achtergrond.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Overzichtelijk

Op achtergrond

Feedback

Minpunten

Beoordelingen vaag

Uninstaller niet uniek

Conclusie

Should I Remove It? ------------------- **Taal**: Engels **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Website:** [www.shouldiremoveit.com](http://www.shouldiremoveit.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten