Teufel Raumfeld Cube - Niet alles is even onovertroffen

Door: andre-kies andre-kies | 23 april 2014 10:30

Apps & Software

De prijsklasse waarin de Teufel Raumfeld Cube zich schaart is niet voor iedereen weggelegd. We mogen dus behoorlijk wat kwaliteit van het geluidssysteem verwachten, al blijkt niet alles even goed te werken.

Score
60
 • Pluspunten
 • Bediening op afstand
 • Praktische installatie
 • Design
 • Zeer goed geluid
 • Minpunten
 • Niet gebruiksvriendelijk
 • Ethernetkabel een vereiste
 • Prijs

None

Teufel Raumfeld Cube

Prijs: € 499,99

Aansluitingen: Minijack-uitgang 6,3 mm, USB 2.0, (W-)Lan en Cinch-ingang stereo

Weergave: MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG en Apple Lossless

Maximaal vermogen output tweeter-kanaal: 45 watt

Maximaal vermogen output woofer-kanaal: 45 watt

Maximaal sinusvermogen tweeter-kanaal: 45 watt

Maximaal sinusvermogen woofer-kanaal: 45 watt

Formaat Satellieten: 195mm x 195mm x 195mm

Gewicht: 4 kg

Het uitpakken van nieuwe producten verveelt nooit. Vooral niet als je een setje strak ogende speakers krijgt voorgeschoteld. De behuizing is gemaakt van samengeperst hout (MDF) en gelakt met matte witte verf. Het geheel oogt verzorgd en zou niet misstaan bij een modern interieur, en ook de doorsnee IKEA-kast past qua stijl goed bij de geluidsboxen. Het frontpaneel is een van de mogelijkheden om het geluidsniveau van de Cube te regelen, deze is gemaakt van aluminium. De kleurencombinatie van lichtzilver, zwart en wit sluit in de samenstelling goed op elkaar aan.

Het design van de Raumfeld Cube oogt zeer strak.

Raumfeld Cube aansluiten

Het aansluiten van de Raumfeld Cube gaat vrij eenvoudig. Download eerst de Raumfeld-applicatie op je smartphone of iPad en sluit daarna de boxenset aan. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stroomkabel aansluiten, gevolgd door de verbindingskabel die de boxen met elkaar verbindt. Als laatste moet er een ethernetkabel worden getrokken van de router naar de Cube en de installatie kan beginnen.

De applicatie geeft precies aan welke stappen je moet volgen om de boxen draadloos te kunnen bedienen. Na de installatie van de app kom je in het mediacentrum van Raumfeld terecht. Je kunt vanuit hier makkelijk het volume bepalen en je muziekbibliotheek synchroniseren met de muziekdienst.

Ondersteuning van app's

De applicatie van Raumfeld werkt prima, al is het zeer spijtig te noemen dat andere applicaties niet goed worden ondersteund. Zo bevat het programma wel de muziekdiensten van onder andere Napster en MTV Music, maar daarbij wordt aangegeven dat ze niet beschikbaar zijn in Nederland. Dat is apart te noemen, want ze zijn in Nederland wel degelijk toegankelijk.

Er kan ook makkelijk worden gezocht naar radiostations in binnen- en buitenland, maar ook daar blijkt de app niet probleemloos te zijn. Radio 538 kan niet worden afgespeeld en als je een radiostation bij je favorieten plaatst, dan kun je deze vanaf hier niet altijd openen. Het is niet mogelijk om zelf muziekdiensten toe te voegen, maar met een update moet dit in de nabije toekomst wel mogelijk zijn. Daarmee zou je ook Spotify kunnen integreren.

Muziek klinkt zeer goed uit Cubes.

Lekkere sound

Dat veel applicaties niet worden ondersteund en je even door de huidige gebreken van Raumfeld heen moet kijken, betekent gelukkig niet dat de geluidskwaliteit eronder te lijden heeft. Als je eenmaal toekomt aan het afspelen van muziek, dan is dat een genot voor het oor. Alle tonen klinken goed en de bas treedt niet onvoorwaardelijk op de voorgrond. Het geheel is goed afgestemd en zelfs bij een hoger volumeniveau wordt de balans niet verstoord.

Conclusie

De Raumfeld Cube is behoorlijk prijzig in verhouding tot de mogelijkheden die het momenteel biedt. De muziekdienst van Teufel bevat ontoegankelijke muziekdiensten, biedt niet de mogelijkheid je eigen muziekdiensten te integreren en kampt met problemen bij het afspelen van radiostations. Dit is zeer zonde, vooral omdat de geluidskwaliteit van een zeer hoog niveau is en het strakke design van de Cube's in elk modern huishouden past. Het is wel te hopen dat Teufel snel met updates komt, zodat we Spotify en de andere muziekdiensten kunnen gebruiken.

1 Reactie(s) op: Teufel Raumfeld Cube - Niet alles is even onovertroffen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 april 2014 21:05 Anoniem
  teufel is veel te duur
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.