Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Revo Uninstaller Pro 3.1.1 - Software grondig verwijderen

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 januari 2015 08:00

Apps & Software

Veel softwareontwikkelaars verzuimen helaas om een goede de-installatiemodule mee te leveren. Hierdoor zwerven er na een de-installatie van een programma vaak nog ongewenste resten rond. Bepaalde hardnekkige programma's laten zich zelfs helemaal niet verwijderen. Revo Uninstaller biedt uitkomst.

Score
90
 • Pluspunten
 • Geforceerd verwijderen
 • Dataresten zoeken
 • Installaties monitoren
 • Minpunten
 • Gebruikersomgeving

None

Revo Uninstaller Pro 3.1.1

Prijs

Ca. € 30,-

Taal

Nederlands

OS

Windows Vista/7/8

Website

www.revouninstaller.com

De betaalde versie van Revo Uninstaller gebruikt meer algoritmes om verdwaalde dataresten op te sporen. Daarnaast houdt het programma precies bij welke systeemveranderingen er tijdens installaties plaatsvinden. Revo Uninstaller weet hierdoor welke bestanden er bij een bepaald programma horen en waar ze staan opgeslagen. Verder lukt het ook om de hardnekkigste software geforceerd te verwijderen. Deze laatste optie is bijvoorbeeld handig wanneer de installatie is beschadigd, waardoor het betreffende programma zich niet via de reguliere methode laat wissen.

Alles wissen

Op het beginscherm tref je een overzicht aan met alle geïnstalleerde toepassingen. Je selecteert een programma en kiest voor De-installeren om alle data weg te gooien. Revo Uninstaller maakt automatisch een registerback-up en herstelpunt aan. Nadat de de-installatie is afgerond, ga je op zoek naar achtergebleven bestanden, mappen en registersleutels. Je hebt hierbij keuze uit drie zoekmethoden, namelijk Veilig, Middelmatig en Grondig.

Het tooltje laat meteen zien welke programma's er zijn geïnstalleerd.

Lukt het niet om bepaalde software van het systeem te wissen? In dat geval kies je voor de optie Geforceerd de-installeren. Vervolgens geef je aan in welke map het programma staat opgeslagen, waarna Revo Uninstaller de rest regelt. Het is overigens de moeite waard om installatiebestanden vanuit Revo te laden. De software houdt dan in een logbestand nauwkeurig bij welke wijzigingen er op het systeem plaatsvinden. Zodra je het programma niet meer nodig hebt, weet Revo welke bestanden het moet wissen. Dit werkt in de praktijk perfect! Zo konden we van het downloadprogramma Spotnet nergens meer dataresten terugvinden.

Conclusie

Revo Uninstaller Pro is uitgebreider dan zijn gratis broertje waardoor de kans dat er dataresten van programma's achterblijven nihil is. De software is dankzij de Nederlandse vertaling erg eenvoudig in gebruik, zodat elke computergebruiker ermee uit de voeten kan. Naast de besproken functies heeft Revo Uninstaller ook nog enkele hulptools aan boord. Zo kun je onder meer browsers opschonen, rommelbestanden opruimen en opstartprogramma's beheren.

Na het verwijderen van een programma gaat Revo Uninstaller op zoek naar overbodige dataresten.

2 Reacties op: Revo Uninstaller Pro 3.1.1 - Software grondig verwijderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 jaren, 8 maanden geleden NSA-Victim
  Gebruik dit al een hele tijd en ben er tevreden mee. Na verwijderen van software haalt dit programma nog heel veel zaken weg. De computer blijft langer stabiel. De minpunt voor de gebruikersomgeving snap ik niet en gaat naar mijn mening niet op.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 8 maanden geleden
  Ik gebruik het programma Geek ,freeware met dezelfde functies ! spaar dus 30 euro uit!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.