Roambi brengt cijfermateriaal op de iPad

© CIDimport

Roambi brengt cijfermateriaal op de iPad

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 09:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie Computer!Totaal

Het programma biedt toegang tot de business intelligence-gegevens van je bedrijf en heeft een fraaie interface waarmee je dor cijfermateriaal of allerlei grafieken op je scherm kunt krijgen.

Met een jaarlijkse contributie van 99 dollar is MeLLmo's Roambi Pro de duurste iPad-app die ik hier bespreek. De hier onderzochte Pro-versie accepteert bestandsformaten als xls, csv, html en doc. De enterprise-versie (Roambi ES3) is bedoeld voor grotere organisaties en is compatibel met tools als IBM's Cognos-applicaties, SAP's crm-producten en andere software. Dit kost 795 dollar per licentie voor 50 personen. Een gratis Lite-versie is alleen geschikt voor xls-, csv- en html-bestanden.

Na een testperiode van een maand was ik tevreden over de manier waarop Roambi cijfermateriaal op de iPad brengt, maar de app schoot ook tekort. Zo kon ik niet een spreadsheet uit een e-mail of van een website halen en evenmin gegevens bewerken die al waren geopend met Numbers of ander iPad-apps. Alle data moet eerst door Roambi Publisher, wat een omslachtige methode is.

Met een beetje hulp van de helpdesk van Roambi kon ik verschillende bestanden bewerken van mijn Google Docs-account. Hierna was het eenvoudig daarvan updates te krijgen.

Roambi kan bescheiden analyses maken in 8 verschillende soorten grafieken. Naast bekende grafische technieken kun je gebruikmaken van prima mogelijkheden als curve-smoothing. Binnen een tel zie je de resultaten. Op ieder moment kun je screenshots of grafieken mailen aan collega's of invoegen in een presentatie of rapport.

Kortom

Mijn favoriete onderdeel is de zogenaamde Cardex view, waarmee op Rolodex-achtige manier in verschillende databronnen kunt grasduinen. Met al deze data binnen handbereik is het prettig dat je ook bookmarks kunt maken, voor als je geheugen je in de steek laat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten