RoboIntern - Automatiseer je taken

Door: Toon van Daele | 14 november 2020 14:45

Automatiseren
Review

Met scripts kun je allerlei computertaken automatiseren en sommige applicaties hebben daarvoor een eigen macrofunctie ingebouwd. RoboIntern is een handige tool om uiteenlopende taken automatisch (overal) in Windows te laten uitvoeren. Kennis van scripting is helemaal niet vereist.

RoboIntern

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7 en hoger
Website
www.robointern.tech
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Uitgebreide actietypes
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Triggeraanbod kan wel uitgebreider

De kans is groot dat je diverse taken op geregelde basis uitvoert of dat je bepaalde acties wilt laten uitvoeren als aan een of andere voorwaarde wordt voldaan. Laat dat voortaan maar aan RoboIntern over. Zodra je deze (portable) tool opstart, verschijnen al enkele vooraf aangemaakte taken, maar die zijn vooral ter lering en vermaak.

Een overzichtsvenster toont je acties, triggers, statusinformatie en enkele actieknoppen.

Acties

Wanneer je een nieuwe taak toevoegt, word je verondersteld een actie en een voorwaarde (trigger) in te stellen. Wat de acties betreft zijn er, naast allerlei bestandsoperaties (zoals kopiëren, verplaatsen, verwijderen en (un)zippen) en e-mailactiviteiten, onder meer nog systeemoperaties, evenals diverse acties die met Office-applicaties als Excel, Word en Access te maken hebben. Het is ook mogelijk vba-macro’s en uiteenlopende scripts op te starten, van PowerShell tot Python. Naargelang de actie verschijnen dan aangepaste opties waarmee je de operatie tot in de details kunt regelen.

Triggers

Je kunt acties niet alleen inplannen en eventueel laten herhalen, maar net zo goed laten afhangen van de status van een bestand, van specifieke e-mails en van de status van je systeem of van een database, maar ook van andere acties die je in RoboIntern hebt gecreëerd.

Dit alles maakt handige combinaties mogelijk: jezelf een mail (met bijlage) laten toesturen zodra een bestand is gewijzigd, een notificatie met geluid laten opduiken wanneer je een specifieke e-mail ontvangt, of de inhoud van een map na een kopieeroperatie laten zippen. Je kunt ook meerdere triggers definiëren en aangeven of aan alle triggers dan wel aan slechts één ervan voldaan moet zijn.

Veel mogelijkheden dus, maar er is nog wel ruimte voor meer. We missen bijvoorbeeld triggers op basis van meer geavanceerde systeemstatussen, zoals het processor- of geheugengebruik of een bepaald systeemevent (in het Windows logboek).

Je kunt kiezen uit een 60-tal verschillende acties en een 10-tal triggers.

Conclusie

RoboIntern wordt al snel een onmisbare tool voor wie vaak dezelfde taken wil uitvoeren of die taken onder specifieke omstandigheden automatisch wil laten uitvoeren. Er is een ruime keuze aan acties die je zonder enige scriptkennis nauwkeurig kunt instellen. Alles blijft ook mooi overzichtelijk.

0 Reactie(s) op: RoboIntern - Automatiseer je taken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.