Ronde snelstartbalk

Door: Evi Maquoi | 08 september 2010 09:08

Apps & Software

Wilt u uw programma’s in zo min mogelijk muiskliks kunnen starten? Een snelkoppeling op uw bureaublad of in de taakbalk is een prima oplossing, maar het oogt al snel onoverzichtelijk. De snelstarttool Circle Dock bundelt uw belangrijkste snelkoppelingen voor programma’s, bestanden en mappen in een overzichtelijke cirkel. We leggen u in drie stappen uit hoe u een dock aanmaakt.

Helaas hebben de makers enige tijd geleden besloten om deze versie van Circle Dock helemaal offline te halen. Waarom is ons nog niet duidelijk. Via de website Download.com is de software nog wel te downloaden (de links in het artikel wijzen voorlopig dus naar Download.com), maar de ontwikkeling en mogelijke support hierop ligt helemaal stil. Mochten we meer informatie hierover hebben, dan laten we dat weten. (update d.d. 10 september 2010)

1. Installeren

Afhankelijk van uw besturingssysteem hebt u de 32- of 64bit-versie van Circle Dock nodig.

- Circle Dock 1.5.6 32 bit

- Circle Dock 1.5.6 64 bit

Download het juiste zip-bestand en bewaar het op een bestandslocatie naar keuze. Pak vervolgens het zip-bestand uit en open het installatiebestand. Selecteer Nederlands als installatietaal en klik op OK. Klik op de Volgende-knop om de installatiewizard te starten. Vink Ik accepteer de licentieovereenkomst aan en klik op Volgende. Geef eventueel een andere installatielocatie op en klik twee keer op Volgende. Indien u een bureaubladsnelkoppeling wenst, moet u nog even Maak een snelkoppeling op het bureaublad aanvinken en uw keuze bevestigen met Volgende en Installeren. Vink Start WallpaperChanger.exe uit en klik op Voltooien om Circle Dock te starten. U krijgt nu een grote lichtblauwe cirkel te zien die boven uw andere programma’s zweeft. Dit is uw dock.

Nadat u de installatiewizard gevolgd hebt, kunt u onmiddellijk aan de slag.

2. Koppelingen toevoegen

Snelkoppelingen aan uw dock toevoegen is eenvoudig. U kunt reeds bestaande snelkoppelingen – bijvoorbeeld op uw bureaublad – simpelweg naar de cirkel slepen. In een dialoogvenster krijgt u de vraag om de snelkoppeling die op uw bureaublad stond te verwijderen. Bevestig uw keuze met de Ja- of Nee-knop. Het is ook mogelijk om mappen of bestanden aan uw dock toe te voegen. Plaats uw muiscursor op de dock en kies in het rechtermuisknopmenu Toevoegen / Bestand, Map of Special Item. Klik in het midden van het dialoogvenster op Folder of Bestand om een snelkoppeling voor respectievelijk een bestandsmap of één bepaald bestand aan te maken. Navigeer naar de map of het bestand van uw keuze en klik op OK. Geef eventueel nog een andere naam mee en klik op Finished. Systeemtoepassingen toevoegen kan op dezelfde manier. Kies Toevoegen / Bestand, Map of Special Item en klik in het midden op Speciale. Selecteer een toepassing uit het lijstje en klik op Finished om de snelkoppeling aan uw cirkel vast te maken.

In een handomdraai voegt u een vaakgebruikte map toe aan uw dock.

3. Aanpassen

Het is nu tijd om uw dock aan te passen aan uw persoonlijke wensen. U kunt uw dock verslepen naar de positie die u wenst, maar op die manier staat ‘ie altijd wel een beetje in de weg. Via Lock de locatie van de Dock’s in het rechtermuisknopmenu kunt u de dock vastpinnen, bijvoorbeeld in de rechterbenedenhoek. Een andere skin stelt u in via Dock Instellingen. Op het tabblad Dock Shape kunt u bijvoorbeeld de vorm en het aantal snelkoppelingen aanpassen. Het tabblad Elementen geeft u de mogelijkheid om de achtergrond, centrale button en cursorknop te wijzigen. Klik simpelweg op de knop met het mapje om door de verschillende afbeeldingen te navigeren, selecteer de gewenste afbeelding en klik op Openen. De dekking en grootte van de elementen kunt u aanpassen met de schuifbalkjes. Op het tabblad Zichtbaarheid kunt u zelf een sneltoetscombinatie instellen om de dock op te roepen en via Algemeen / Locatie kunt u aangeven of Circle Dock altijd boven andere programma’s moet zweven.

U kunt de vormgeving volledig aanpassen.

0 Reactie(s) op: Ronde snelstartbalk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.