RonyaSoft CD DVD Label Maker 2.02.07

Door: evi-maquoi | 17 augustus 2010 10:36

Review

Een cd met uw favoriete mp3’s, een dvd met familiefilmpjes, een back-up schijf, etc. Speciale cd’s en dvd’s verdienen een label. Dankzij CD DVD Label Maker van RonyaSoft kunt u erg eenvoudig labels, omslagen en hoezen afdrukken.

RonyaSoft CD DVD Label Maker is erg gebruiksvriendelijk. Wanneer u het programma opstart, moet u aangeven wat u precies wilt maken: een etiket, een papieren hoesje of een omslag voor cd of dvd. Bij elke categorie hebt u nog een aantal verschillende mogelijkheden zoals standaard of slimline-formaat bij de dvd-hoezen. Zodra u aangevinkt hebt wat u precies wilt maken, kunt u starten met het ontwerp. In vier eenvoudige stappen kunt u een omslag maken.

In het startscherm moet u aangeven wat u precies wilt ontwerpen.

Tekst en plaatjes

In de eerste stap kunt u een afbeelding invoegen. U kunt eventueel de afmeting en de positie van het plaatje wijzigen. Extra afbeeldingen importeren, behoort helaas niet tot de mogelijkheden. RonyaSoft is beperkt tot één foto. Extra bewerkingen uitvoeren, is helaas ook onmogelijk. Vervolgens kunt u tot maximaal vier titels invoeren. De positie, het lettertype, de tekenstijl en de lettergrootte zijn wel eenvoudig aan te passen. Ook de tekstkleur bepaalt u zelf. Let wel: CD DVD Label Maker beschikt slechts over zestien standaardkleuren. In een derde stap kunt u nog een omschrijving toevoegen in de vorm van een groter tekstvak. Is uw ontwerp klaar? Dan rest u enkel nog het afdrukken. RonyaSoft CD DVD Label Maker heeft een waslijst etiketten van verschillende merken in de database. Van Avery en HP tot Memorex en Zweckform. Uiteraard kunt u ook op gewoon papier printen. U bepaalt trouwens volledig zelf of vouw- en snijlijnen afgedrukt moeten worden. Beschikt u over een printer die rechtstreeks op het cd-oppervlak kan printen? Selecteer dan uw toestel in de lijst en het programma doet de rest.

In enkele eenvoudige stappen kunt u uw ontwerp personaliseren.

Conclusie

RonyaSoft CD DVD Label Maker is een redelijk pakket. Voor net geen twintig euro haalt u een programma in huis waarmee het erg eenvoudig is om labels, hoezen en omslagen te ontwerpen. Helaas is het opmaakgedeelte een beetje (te) beperkt. Wij vinden het ontzettend jammer dat er slechts zestien tekstkleuren beschikbaar zijn en dat afbeeldingen niet in het programma bewerkt kunnen worden. Het zou mooi zijn als bijvoorbeeld de transparantie van een foto hier zou kunnen aangepast worden. Ook een omzetting naar zwart-wit zou mogelijk moeten zijn. We kunnen dus besluiten dat het pakket perfect doet wat het moet doen, maar ietwat beperkt is voor twintig euro. Het programma zou veel beter scoren als het in de freewarerubriek zou passen.

RonyaSoft CD DVD Label Maker 2.02.07

Prijs € 19,62

Taal Nederlands

Download 3,46 MB

Proefversie 30 dagen zonder beperkingen

OS Windows 2000/XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Pentium II, 128 MB RAM, 10 MB harde-schijfruimte, printer

Maker RonyaSoft

Oordeel 6/10

Pluspunten

Nederlands

Gebruiksvriendelijk

Uitgebreide lijst etiketten en printers

Minpunten

Beetje beperkt

Geen fotobewerking

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: RonyaSoft CD DVD Label Maker 2.02.07

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.