Roxio Creator 2011

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 januari 2011 14:13

Apps & Software

Softwareontwikkelaar Sonic Solutions zet in de nieuwste versie van Roxio Creator volop in op de 3D-trend. Het is namelijk mogelijk om met het programma driedimensionale video’s en foto’s te creëren.

Roxio Creator is allang de status van brandprogramma ontgroeid. Eigenlijk bestaat het pakket uit een verzameling van meerdere hulpprogramma’s. In het overzichtelijke startvenster zijn alle taken op het gebied van multimedia verdeeld over verschillende categorieën. Voor iedere handeling opent u gemakkelijk de bijbehorende applicatie. Zo bewerkt u met PhotoSuite bijvoorbeeld uw zelfgemaakte kiekjes. Zeker voor hobbyfotografen zijn er voldoende gereedschappen aanwezig om het beeld te perfectioneren. U corrigeert onder meer rode ogen, verwijdert rimpels en wijzigt het contrast. De functie om meerdere foto’s tegelijk te bewerken, werkt zeer aangenaam. U kunt foto’s en video’s delen door het materiaal rechtstreeks naar uw profiel op Facebook te uploaden. Verder is de applicatie Roxio Streamer een prettige toevoeging. Hiermee benadert u mediabestanden die zich op uw computer bevinden op afstand via internet. Roxio Creator beschikt over een tool om back-ups te maken van uw belangrijkste bestanden. Het lukte echter niet om op onze testmachine het benodigde BackOnTrack (een tool voor systeemherstel) te starten, omdat er telkens een foutmelding in beeld kwam. Een beschikbare software-update bracht helaas geen verbetering.

3D

Het programma VideoWave werkt gelukkig een stuk soepeler. Nuttig is de nieuwe optie om schokkerige beelden te stabiliseren, die bijvoorbeeld met een mobieltje zijn opgenomen. De nieuwe 3D-functies spreken natuurlijk het meest aan. U hebt hier niet per se speciale apparatuur voor nodig. Met behulp van Roxio Creator zet u normale video’s om naar driedimensionaal beeld. Bij aanschaf van het product krijgt u een eenvoudige 3D-bril meegeleverd. U geniet hiermee op een normale televisie of computermonitor van de beelden op basis van het anaglyph-formaat. Het omzetten van de video gaat verassend snel, al is het bij lange films wel raadzaam om voldoende tijd te reserveren. Overigens kunt u ook bestaande 3D-video’s in het programma bewerken. U hebt dan afhankelijk van het bestandsformaat wel specifieke hardware nodig. Tot slot is het tevens mogelijk om driedimensionale foto’s te creëren.

Met de nieuwe Roxio Creator converteert u filmpjes eenvoudig naar 3D-video.

U haalt met Roxio Creator 2011 tegen een redelijke prijs een prima softwarepakket in huis. Voor veelgebruikte multimediatoepassingen zijn er gebruiksvriendelijke oplossingen beschikbaar. Wanneer u blu-ray-schijven met HD-beelden wilt maken, dan is er een plug-in vereist. Deze kunt u voor 14,99 euro aanschaffen. De plug-in is wel standaard in de proversie van Roxio Creator aanwezig. Bovendien beschikt u daarmee over extra mogelijkheden om schijven te versleutelen, ruis uit geluidsopnamen te wissen en een systeemback-up te maken. De proversie heeft een adviesprijs van 89,99 euro.

Het startvenster van Roxio Creator 2011.

Roxio Creator 2011

Prijs € 69,99; Upgrade: € 49,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2GHz-processor, 1 GB RAM, 3 GB harde-schijfruimte, DirectX 9 compatibele grafische kaart met minimaal 1024 x 768 resolutie

Maker Sonic Solutions

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uitgebreid multimediapakket

Prettig startvenster

3D-mogelijkheden

Minpunten

Back-up-functie niet bereikbaar

0 Reactie(s) op: Roxio Creator 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.