Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus

Door: evi-maquoi | 30 mei 2012 15:17

Review

Hebt u nog oude videocassettes liggen die u graag wilt digitaliseren? Dankzij Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus kunt u eenvoudig videobanden overzetten op dvd. Het programma zou zelf schokkerige beelden kunnen stabiliseren en het resultaat converteren naar smartphone- of tabletformaat. Hoog tijd voor een uitgebreide test.

Wanneer u Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus aanschaft, krijgt u een schijfje met de software, een usb-opnameapparaat en een SCART-adapter. Voor de ook benodigde tulpstekkers moet u echter zelf zorgen, want deze zitten niet in de doos. Sluit uw videorecorder of camcorder aan op het usb-opnameapparaat en steek deze in een usb-poort van uw pc. Hebt u geen idee hoe u dat precies moet doen? Wanneer u de software start, krijgt u via de Installatiegids duidelijke instructies op uw scherm.

Dankzij duidelijke instructies sluit u uw videospeler makkelijk aan.

Clips bewerken

De duidelijke interface zonder al te veel toeters en bellen maakt van Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus een gebruiksvriendelijk programma. Om een volledige VHS-band over te zetten op schijf kunt u op DVD opnemen klikken. Wilt u hier en daar losse fragmenten opnemen, dan kiest u Opnemen, bewerken en opslaan. In beide gevallen kunt u het volume aanpassen en de opnamekwaliteit instellen. Via de VHS-speler spoelt u naar het moment waar u de opname wilt starten om vervolgens in het programma op Start opname te klikken. Na het opnemen van de verschillende clips kunt u eventueel nog titels toevoegen. Ruis verwijderen, stabiliseren en kleurcorrecties uitvoeren kan ook. Verwacht hier echter niet te veel van.

U kunt onder andere de kleuren ietwat levendiger maken.

Exporteren

De exportmogelijkheden van dit programma zijn erg uitgebreid. U kunt uw videofragmenten exporteren naar de pc, dvd, tablet, smartphone, iPod, Facebook, YouTube en DivX. Voor bepaalde toestellen kunt u vervolgens nog de compressie, resolutie en framesnelheid instellen. Het exporteren gaat behoorlijk snel. Indien u de beelden op dvd wenst te zetten, is het zelfs mogelijk om een dvd-menu te selecteren en desgewenst ook dvd-labels te ontwerpen.

In een handomdraai bekijkt u uw fragmenten van jaren geleden op uw smartphone of tablet.

Conclusie

Dit programma is erg handig om zelfgemaakte filmpjes of oude VHS-banden digitaal te vereeuwigen. Beelden inladen is erg eenvoudig en de exportmogelijkheden zijn uitgebreid. Aangezien Roxio ook Sound Editor op het programmaschijfje heeft gezet, kunt u het usb-opnameapparaat eveneens gebruiken om geluidsbronnen te digitaliseren.

Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus

Prijs € 69,99 (upgrade vanaf € 19,99)

Taal Nederlands

Medium 1 dvd

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,6 GHz-processor, 512 MB geheugen, 2 GB vrije harde-schijfruimte, usb 2.0-poort

Maker Roxio

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Duidelijke instructies

Veel exportmogelijkheden

Ook voor LP's

Minpunten

Geen RCA-kabels meegeleverd

Kwaliteitsverbeteringen matig

Geen proefversie

0 Reactie(s) op: Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.