Ruil Chrome in voor Firefox - Zo wijzig je de standaard webbrowser

Door: paul-monckton | 20 juli 2014 09:00

Apps & Software

Herstel je standaard browser zonder de nieuwe te verwijderen. Wil je Firefox herstellen als standaard browser zonder Chrome te verwijderen? Hier laten we zien hoe je je standaard browser eenvoudig kunt herstellen.

Vraag van een lezer: "Ik ben niet dol op Chrome en ik gebruik het nooit met opzet. Het programma heeft zichzelf echter geïnstalleerd als de standaard browser, zodat wanneer ik via een site in Firefox het internet opga altijd Chrome gebruikt wordt. Ik heb Chrome echter nodig voor één specifiek geval, dus ik kan het niet gewoon verwijderen. Waar kan ik mijn computer zo instellen dat altijd Firefox gebruikt wordt?"

De standaard browser herstellen

Start Firefox en klik op het icoon met drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het venster. Je krijgt dan een klein menu te zien met iconen waarin je Options kunt selecteren. Lees ook: 5 superhandige Firefox tips.

Selecteer in het Options dialoogvenster het tandwielicoon gelabeld Advanced. Klik vervolgens op de knop onderaan, met de tekst Make Firefox the default browser en vink het hokje aan naast Always check to see if Firefox is the default browser on startup. Klik op OK. Start vervolgens Chrome, typ chrome://settings in de adresbalk, en druk op Enter. Onder Default browser zou je Firefox moeten zien staan als de standaard webbrowser.

Als hiermee je probleem niet is opgelost, ga naar het Windows Control Panel en klik op Default Programs > Set your default programs en klik op het Google Chrome icoon in het linker paneel.

Klik vervolgens op Choose defaults for this program. Je krijgt dan een lijst met alle protocollen en bestandstypen te zien die met Chrome geopend kunnen worden. Als je deze opties allemaal deselecteert en op Save klikt, zou Chrome niet langer moeten gaan draaien tenzij je daar expliciet voor kiest.

2 Reactie(s) op: Ruil Chrome in voor Firefox - Zo wijzig je de standaard webbrowser

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 juli 2014 12:14 Anoniem
  Waarom wordt er weer uitgegaan van de engelse versie Mensen die al niet zelf die instelling kunnen veranderen kunnen ook windows control panel niet vinden
  Vertaal het ook even naar de nederlandse versie zodat iedereen het snapt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 juli 2014 13:14 Oscar
  Oké dan…….. , in het Nederlands, voor de doelgroep, waar de Engelse taal zich beperkt tot het toeristische (vakantie) Engels………hoe je van een browser, jou standaard browser kan maken…..
  http://www.browserchecker.nl/standaard-browser-instellen
  .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.