Ruim je Gmail snel op met Find Big Mail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 oktober 2013 08:30

Apps & Software

In een ideale wereld ruimen we alle digitale rommel achter onze kont op. In werkelijkheid vinden we dat nogal moeilijk en is de kans dus groot dat je mailbox een puinbak aan oude mail gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van Gmail, is daar een eenvoudige oplossing voor.

Find Big Mail

Find Big Mail is een online dienst die, zoals de naam al doet vermoeden, je helpt om grote mails te verzamelen. Het stelt je dus in staat snel ruimte te winnen in Gmail. Het zijn immers vooral vaak de e-mails met bijlagen die je bang bent om kwijt te raken, en je hebt uiteraard zelden tijd (en/of zin) om je hele mailbox door te lopen, op zoek naar dat soort mailtjes. Find Big Mail helpt je daarbij.

Find Big Mail is een dienst waarmee je grote mails snel kunt opsporen.

Find Big Mail gebruiken

Om gebruik te maken van de dienst, surf je naar www.findbigmail.com. Vul vervolgens je Gmail-adres in bij het invoerveld en klik op Find Big Mail. Je krijgt vervolgens het verzoek om in te loggen bij Gmail, waarna Gmail toestemming geeft aan Find Big Mail om je mail te organiseren. Belangrijk om te weten is dat Find Big Mail nooit je wachtwoord in handen krijgt, je logt namelijk in bij Gmail zelf. Klik op Toegang toestaan als je verder wilt gaan.

Vul je e-mail adres in en geef de dienst toestemming.

E-mail scannen

Vervolgens begint de dienst met het scannen van je e-mail. Uiteraard wordt er niet gekeken naar de inhoud van de mailtjes zelf, maar naar de grootte daarvan. Afhankelijk van de hoeveelheid mail in je mailbox, kan het scannen wel een half uurtje duren. Je kunt echter ondertussen gewoon met Gmail blijven werken. Je ontvangt een mailtje wanneer het proces gereed is, dus je kunt de pagina gewoon sluiten.

De scan kan een half uurtje duren.

Opruimen

Dus, als de scan klaar is, is je e-mail automatisch opgeruimd? Nee, dat zou een kwalijke zaak zijn, zo'n proces wil je niet automatiseren. De dienst heeft simpelweg labels toegekend aan de e-mails met bijlagen van een bepaalde grootte. Die labels vind je in het linker deelvenster van Gmail, ze beginnen met het woord FindBigMail. Door op die labels te klikken, vind je dus alle grote e-mails bij elkaar in een map. Dat verwijdert een stuk sneller en efficiënter.

Maar daarna staan alle grote e-mails netjes gelabeld.

1 Reactie(s) op: Ruim je Gmail snel op met Find Big Mail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 oktober 2013 03:36 Anoniem
  Je mails staan toch op een server van Google toch?
  Waarom zou je willen opruimen als je meer dan 7GB opslagruimte hebt?
  Je spambox wordt automatisch na 30 dagen geleegd evenals je prullenbak, totaal overbodig programma zou ik zeggen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.