Ruimte voor verbetering

Door: robin-smit | 24 november 2011 12:00

Apps & Software

BIRT Mobile is een app die het, zoals veel apps, mogelijk maakt om overal een makkelijk inzicht te krijgen in zakelijke bestanden die zijn opgeslagen op een server binnen het bedrijf.

De verbinding die hiervoor nodig is, kan worden opgezet door middel van het het koppelen van de app met de server software van BIRT. Bestanden die op deze server worden gehost kunnen worden benaderd door middel van de app.

Het eerste dat opvalt bij het gebruik van BIRT Mobile, is dat de software mooi is vormgegeven door het weergeven van grafieken bij elk document. Wanneer er echter veel bestanden in een bepaalde map staan, geeft dit een erg rommelig en overzichtelijk beeld. Dit is een punt dat toch zeker in orde zou moeten zijn bij een dergelijke app.

Wanneer je probeert een bestand met de app te openen, ziet dit er wel weer erg goed uit. documenten en tabellen worden prachtig weergegeven en aangevuld met grafieken die automatisch door de app worden gemaakt. Helaas zijn dit wel de enige functies in de app. Ondersteuning voor veelgebruikte server software is bijvoorbeeld niet beschikbaar. Hierdoor doet BIRT Mobile toch onder aan vergelijkbare apps.

Kortom

BIRT Mobile is een goede app voor wie zakelijke bestanden wil benaderen en bekijken vanaf een mobiel apparaat. De app maakt dit goed mogelijk, maar heeft nog veel te verbeteren als het gaat om overzicht en functies die in andere apps wel aanwezig zijn

0 Reactie(s) op: Ruimte voor verbetering

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.