Runtastic: Werk aan een strakke buik met Six Pack

Door: Robin Smit | 17 oktober 2013 11:58

Apps & Software

Apps kunnen een geweldig hulpmiddel zijn bij het verliezen van gewicht of het verkrijgen van wat spieren. Dit bewijzen de apps van Runtastic al enkele jaren bij de meest uiteenlopende sporten. Nu worden ook jouw buikspieren aangepakt in Runtastic: Six Pack.

Score
80
 • Pluspunten
 • Muziekpakketten
 • Voor alle niveau’s
 • Veel duidelijke oefeningen
 • Minpunten
 • Rommelig

None

Prijs: Gratis (biedt aankopen van app)

Beschikbaar voor: iOS & Android

Getest op: iPhone

Download Runtastic: Six Pack in de App Store of in de Google Play Store

Runtastic: Six Pack is een app die zich volledig richt op het trainen van jouw buikspieren. In de app zijn hiervoor zo'n vijftig verschillende oefeningen opgenomen die de focus leggen op de buikspieren. Dit grote scala aan oefeningen zorgt ervoor dat de app veel variatie heeft te bieden, zowel voor ervaren sporters al beginners. Alle oefeningen in Runtastic: Six Pack zijn ook ondergebracht in specifieke workouts. Deze workouts, waar de 7-minute workout er een van is, zijn tegen betaling beschikbaar in de app. Bij de gratis versie is er alleen een dagelijkse training aanwezig. Deze training biedt veel minder variatie en uitdaging dan de betaalde versie. Het is dus aan te raden om met de betaalde versie van Runtastic: Six Pack aan de slag te gaan.

Alle oefeningen in de app worden uitgebeeld met duidelijke animaties en tijdens het doen van de oefeningen zal een virtuele trainer je toespreken. Dit zorgt ervoor dat het doen van oefeningen erg realistisch aanvoelt en ook nog eens eenvoudig op te pakken is. Helaas is de verdere vormgeving van de app in mijn ogen wel wat rommelig. Zo probeert Runtastic je net iets meer informatie te tonen dan eigenlijk fijn is voor op het scherm.

Een leuke toevoeging aan Runtastic: Six Pack is dat je in de app muziek kan luisteren tijdens het doen van oefeningen. Nu is dit op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar het is uniek dat Runtastic het ritme van de muziek aanpast op de oefeningen. Standaard krijg je een muziekstijl voor deze muzikale begeleiding, maar tegen betaling kan je hier bijvoorbeeld een rock-, house- of dubsteppakket aan toevoegen. Deze begeleiding werkt erg lekker en maakt het bovendien wat eenvoudiger om het ritme van de oefeningen aan te houden.

Conclusie

Runtastic: Six Pack is een app die je helpt om aan een strakke buik te werken. De app heeft zo'n vijftig verschillende oefeningen voor alle niveau's in huis, die ook nog eens duidelijk worden uitgelegd. De app komt helaas verder wel wat rommelig over, maar in de essentie doet Runtastic: Six Pack erg goed wat je van de app verwacht. Een leuke toevoeging is de mogelijkheid om muziekpakketten aan te schaffen die op het ritme van de oefeningen meespelen.

3 Reactie(s) op: Runtastic: Werk aan een strakke buik met Six Pack

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 oktober 2013 13:29 Anoniem
  Ik keek eens op youtube, maar daar is alles voor niks noppes nada. En ook met een muziekje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 oktober 2013 03:14 Anoniem
  Jefit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 november 2013 01:24 Anoniem
  Dat gratis mogen ze wel weglaten, ze willen alles van je hebben en zelfs mensen (contacten) kunnen mailen zonder berichtgeving.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.