Rust en concentratie

Door: floor-coert | 30 augustus 2011 00:00

Review

Rust en concentratie zijn twee woorden die de titel van dit spel oproept en het zijn inderdaad ook twee belangrijke vereisten voor het succesvol spelen van Zen Bound. Zijn het echter ook elementen die tot hun recht komen in een iPhone spel?

In Zen Bound is het de bedoeling om een stuk touw om een houten beeldje heen te wikkelen. Wanneer je het beeldje omwikkelt, zorg je er tegelijkertijd ook voor dat het van kleur verandert. Er zijn vervolgens een aantal verschillende spelsoorten waarin het omwikkelen van het beeldje steeds op een iets andere manier moet. Het percentage van het beeldje dat je weet te kleuren, bepaalt je score. Voor elk level is er een minimum percentage. Het is best uitdagend om een score van 100% te halen omdat de hoeveelheid touw die je tot je beschikking hebt maar beperkt is.

Je bestuurt het spel door met je vinger over de touch screen te bewegen en zo het beeldje te draaien waardoor het touw vanzelf om het beeldje heen draait. Op het touw staat altijd een lichte spanning omdat het door iets of iemand buiten het scherm lijkt te worden vastgehouden. De manier waarop het touw en het beeldje op elkaar reageren, is niet helemaal realistisch. Het touw blijft altijd een beetje aan het houten oppervlak plakken en soms is dat ook nodig wil je er een bepaalde bocht mee kunnen maken, maar het kan af en toe ook irriteren dat het spel niet reageert zoals je verwacht.

Levels in Zen Bound 2

Misschien klinkt het bovenstaande niet echt als de beschrijving van een spel en voor sommige mensen zal het inderdaad ook niet zo aanvoelen. Bij mij roept Zen Bound wel een soort fanatisme op, een soort drang naar perfectie. Ik zal niet rusten tot alle levels op 100% staan. Zen Bound is wat dat betreft een soort stressbal. Je kunt je werk even aan de kant leggen en je voor vijftien minuten helemaal op laten gaan in het inpakken van één van de figuurtjes. Een level van Zen Bound geeft net de korte afleiding die je op een lange dag soms nodig hebt.

De levels van Zen Bound zijn per thema verdeeld over verschillende bomen. Zo zijn er bijvoorbeeld de boom van de nostalgie, de boom van de reflectie en de boom van de vitaliteit. In totaal zijn er tien verschillende bomen. Deze level-structuur en ook de levels zelf zijn ontzettend mooi en alles straalt een zekere rust uit, ook de muziek die op de achtergrond speelt. De muziek en de grafische stijl doen nog het meest denken aan de PS3-titel Flower.

Kortom

Voor de iPhone-gebruikers die op zoek zijn naar rust in hun drukke leven is Zen Bound een heerlijke afleiding. Tussen alle zombies, kwade vogels en Space Invaders is het een prettige uitzondering dankzij het rustige tempo. Het is een prima spel met meer dan honderd levels.

0 Reactie(s) op: Rust en concentratie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.