SaftBackup

Door: Robbin Ooijevaar | 18 mei 2010 10:13

Apps & Software

Het back-uppen van bestanden is geen leuke, maar wel een noodzakelijke klus. SaftBackup vereenvoudigt het proces en het beheert bestandsrevisies, zodat u altijd terug kunt grijpen op een eerdere versie van een bestand.

Versiebeheer is vooral handig als u na een back-up per ongeluk een gedeelte van uw werk verwijdert en weer een nieuwe back-up maakt. Dankzij SaftBackup kunt u naast de laatste bestanden ook gegevens uit een voorlaatste (of eerdere) versie terugzetten. Hierdoor ontstaat een soort tijdmachine. In het tabblad Old versions kunt u aangeven hoeveel revisies SaftBackup voor u bij moet houden. De website van SaftBackup is Duitstalig, maar het programma werkt in het Engels. Met de knop Create new backup set maakt u een nieuwe back-up. Geef aan waar u hem wilt bewaren, bijvoorbeeld in een aparte map op een externe harde schijf. Bij het tabblad Files to save selecteert u de mappen die u op wilt slaan in de back-up. Eventueel kunt u de back-upprocedure automatiseren (via het tabblad Automatic backup), maar handmatig een reservekopie maken via de knop Start backup werkt ook goed.

SaftBackup maakt een back-up van persoonlijke bestanden, zoals documenten, muziek en foto’s. Voor een volledige back-up van uw besturingssysteem dient u zelf zorg te dragen. De kracht van SaftBackup schuilt in de eenvoud en snelheid van het programma. Het back-upt uitsluitend nieuwe bestanden en wijzigingen. Oude bestanden die al aanwezig zijn in de back-up worden niet opnieuw gekopieerd, en dat scheelt tijd en schijfruimte.

SaftBackup maakt een goede back-up van bestanden, inclusief bestandsversies.

SaftBackup

Freeware

Taal Engels

Medium 2,3 MB download

OS Windows XP/2003/Vista/2008/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Maker Philipp Prelicz

0 Reactie(s) op: SaftBackup

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.