Samen muziek luisteren met groepssessies in Spotify

Door: Daan Doedens | 17 december 2021 08:05

Spotify
How To

Muziek luisteren is sowieso al leuk, maar muziek luisteren met je vrienden is helemaal een feestje. Spotify heeft daar een leuke feature voor gebouwd: groepssessies. Officieel is de functie nog in ontwikkeling, maar het werkt prima, en je kunt hem gewoon gebruiken. Zo werken groepssessies in Spotify.

Een groepssessie starten

Om een groepssessie te starten, moet je eerst muziek afspelen - op je smartphone, want de desktopversie van Spotify ondersteunt de functie nog niet. Het kan een playlist zijn die je zelf hebt gemaakt, of je kunt een bestaande afspeellijst gebruiken, het gaat puur om de eerste nummers. 

Zodra je muziek afspeelt, druk je op het icoontje dat je normaal gesproken gebruikt om muziek naar je draadloze speaker te casten, het speakertje voor het halve beeldschermpje. Onderaan het venster dat opent, zie je Een groepssessie starten staan, met een bèta-icoontje erachter om aan te geven dat de functie nog in ontwikkeling is. Druk op de groene knop Sessie starten en het feest kan beginnen - letterlijk. 

Spotify groepssessies

Vrienden uitnodigen

Nadat je een Spotify-groepssessie bent gestart, kom je in een volgend scherm terecht, waar je tot nu toe nog alleen je gebruikersnaam ziet staan. Tik op Vrienden uitnodigen om de lijst met opties te zien te krijgen. Je kunt een link delen, een WhatsApp-bericht versturen of een andere app gebruiken via het menu met de drie puntjes. Daar kun je ook op Dichtbij tikken: je telefoon zoekt dan smartphones in de buurt om mee te verbinden, al moet je dat nog wel even aanzetten. 

Deelnemers kunnen nu hun eigen muziek afspelen. Dat gaat vrij rigoureus: iedereen die op een nummer klikt krijgt meteen voorrang, dus spreek goed af wie wat doet. Ze kunnen ook kiezen of ze op hun eigen apparaat muziek willen luisteren of het apparaat willen gebruiken waar jij op dat moment mee aan het luisteren bent, handig als je je fysiek in dezelfde ruimte bevindt. Onthoud ook dat iedereen op een smartphone bezig moet zijn, pc's en laptops worden nog niet ondersteund. 

Spotify groepssessies
Spotify groepssessies
Spotify groepssessies

Groepssessie beëindigen

Is je buurman het beu en heeft hij zich in je sessie gewerkt, of wil je om een andere reden iemand uit de lijst hebben? Losse deelnemers verwijderen kan niet zonder ze meteen helemaal te blokkeren, wat misschien een beetje teveel van het goede is. Je kunt natuurlijk wel altijd een nieuwe sessie starten en de deelnemers die je er wel in wil hebben opnieuw uitnodigen. 

Als het feestje is afgelopen, of de werkdag is over, dan kun je een venster teruggaan met het pijltje rechtsboven en onderaan tikken op Sessie beëindigen. Geen zorgen: je muziek draait gewoon door, alleen de andere feestgangers kunnen de playlist niet meer bedienen. 

0 Reactie(s) op: Samen muziek luisteren met groepssessies in Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.