Samsung neemt bedrijfje achter Apple's Siri over

Door: Rens Blom | 06 oktober 2016 09:23

Viv Labs
Apps & Software

Samsung koopt Viv Labs, een klein bedrijf dat werkt aan een intelligente spraakassistent. Viv Labs maakte een paar jaar geleden Siri, dat door Apple werd overgenomen.

Siri verscheen eind 2011 in iOS, en in 2012 begon Viv Labs de ontwikkeling van een nieuwe, verbeterde spraakassistent. Die heet Viv en is nog niet klaar voor de consument. Demonstraties laten zien dat hij al slimmer is dan Siri en Google Now, en het wordt voor ontwikkelaars mogelijk om Viv-ondersteuning aan hun apps toe te voegen.

Samsung neemt Viv Labs over

Vandaag heeft Samsung bekendgemaakt dat het Viv Labs, inclusief de spraakassistent, in huis haalt. Voor welk bedrag is onbekend, maar Viv Labs blijft vooralsnog als een onafhankelijke afdeling binnen Samsung. Dat Samsung een eigen, vooruitstrevende spraakassistent wil is logisch. Apple werkt constant aan het slimmer maken van Siri, en Google presenteerde deze week zijn Assistent. Die komt voorlopig enkel beschikbaar op Pixel-smartphones, terwijl Samsung en Viv grotere plannen hebben.

Viv Labs zegt dat de 'brede schaal van Samsung-producten interessant is', en het zijn spraakassistent wereldwijd wil uitrollen. Samsung is daar een goede partner voor: het verkoopt jaarlijks meer dan 500 miljoen apparaten, variërend van smartphones en tablets tot tv's en koelkasten. Viv kan dus in allerlei producten worden geïntegreerd en verschijnt naar verwachting volgend jaar voor het eerst in Samsung-apparaten.

Bron: Samsung

0 Reactie(s) op: Samsung neemt bedrijfje achter Apple's Siri over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.