Scan Tailor 0.9.9.1

Door: onno-karman | 05 augustus 2010 11:39

Apps & Software

U kent het ongetwijfeld: na het scannen van een document komt u erachter dat het resultaat niet helemaal naar wens is. De pagina’s staan niet mooi recht, of in de verkeerde volgorde, de scans zijn smoezelig, et cetera. Scan Tailor is een handig programma om dit soort scanproblemen snel en eenvoudig te verhelpen.

Scan Tailor is een nabewerkingsprogramma en de installatie is in een mum van tijd gebeurd. Wanneer u het programma voor de eerste keer start, dient u eerst een nieuw project aan te maken (klik op New Project). Daarna dient u de bij Input Directory de standaardlocatie aan te geven waar scans opgeslagen worden na het scannen. Dit kan voor elk merk scanner net even anders zijn. Het is daarbij van belang dat er in de opgegeven locatie al gescande documenten staan, anders gaat het programma niet verder. De Output Directory, oftewel de locatie waar de nabewerkte scans worden opgeslagen, wordt vervolgens automatisch aangemaakt onder de door u gekozen map en heeft de naam Out.

Geef aan wat de standaardlocatie is waar uw scans opgeslagen worden.

Nabewerken

Het nabewerken is gebruiksvriendelijk en wijst zich redelijk vanzelf. U kunt de scans bekijken en een of meerdere bewerkingen toepassen op een enkele pagina of meerdere pagina’s tegelijk (bijvoorbeeld als de gescande documenten allemaal ondersteboven staan). U hebt de keuze uit vijf bewerkingsmogelijkheden. Zo kunt u de oriëntatie aanpassen, dubbele pagina’s splitsen, pagina’s rechtzetten, de werkelijke content selecteren en de marges bepalen. Bij Output kunt u nog de resolutie wijzigen en eventueel nog een paar laatste bewerkingen (zoals ontspikkelen) toepassen op de scans. U hoeft overigens niet alle zes stappen te doorlopen, als u tevreden bent met het resultaat, dan klikt op het ‘afspeelknopje’ dat achter elke bewerkoptie te vinden is. De batchverwerking wordt dan gestart. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de bewerkingen, het aantal pagina’s en natuurlijk de snelheid van uw computer.

U kunt allerlei bewerkingen uitvoeren en u start de batchverwerking door op het ‘afspeelknopje’ te klikken.

Conclusie

Scan Tailor is een prima programma om uw gescande documenten na te bewerken. De interface is even wennen wellicht, maar als u er een keer mee hebt gewerkt, kunt u met Scan Tailor uw scans snel en eenvoudig mooier maken.

Scan Tailor 0.9.9.1

Freeware

Taal Engels

Download 6,7 MB

OS Windows XP/Vista/7; Linux (broncode zelf compileren)

Systeemeisen Onbekend

Maker Joseph Artsimovich

Oordeel 8/10

Pluspunten

Werkt eenvoudig en snel

Prima resultaten

Minpunten

Interface is even wennen

Niet Nederlandstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Scan Tailor 0.9.9.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.