Scan2PDF 1.4

Door: Robbin Ooijevaar | 05 mei 2011 09:35

Apps & Software

Op internet is pdf de standaard als het om digitale documentatie gaat. Moderne scanners hebben een pdf-functie aan boord waarmee u een papieren document kunt omzetten in een pdf-bestand. Dat is handig als u bijvoorbeeld een krantenartikel of recept wilt versturen via e-mail. Helaas hebben de makers van scannersoftware deze pdf-functie vaak goed verborgen, zodat een los programma handiger is. Scan2PDF is een goed voorbeeld daarvan en het heeft maar één functie: het scannen van documenten en ze vervolgens bewaren als pdf-bestand.

De vormgeving van deze freeware oogt niet al te fraai, maar met de manier waarop Scan2PDF zijn werk doet, is niets mis. Open het menu Options, kies nogmaals Options en activeer Dutch om het programma in het Nederlands te kunnen gebruiken. Klik in Scan2PDF op het scan-icoontje of gebruik de menu-optie Scan / Afbeelding scannen. Als u dit de eerste keer doet, vraagt Scan2PDF u om uw scanner te selecteren. De keuze die u hierbij maakt kunt u achteraf aanpassen via het menu Scan / Selecteer bron. Het programma vraagt vervolgens hoeveel pagina’s u wilt scannen. Geef het aantal pagina’s op en bevestig met OK om het scanproces te starten. Bewaar het pdf-bestand door op het bekende floppy-icoontje te klikken of gebruik hier het menu File / Save to pdf voor. Geef het pdf-document een bestandsnaam en sla het op.

Scan2PDF zet uw papieren document om in een pdf-bestand.

Scan2PDF 1.4

Freeware

Taal Engels

Download 1,1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Scan2PDF 1.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.