Scannen naar pdf op je mobiel met Adobe Scan

Door: evi-maquoi | 15 februari 2018 15:10

How To

Heb je een bewijs nodig in pdf-formaat? Een bonnetje om kosten te declareren? Of een garantiebewijs? Een ondertekend contract? Dankzij de gratis app Adobe Scan digitaliseer je dit soort dingen makkelijk: maak een foto en zet die om naar een veelzijdige pdf.

App installeren

Adobe Scan is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Open Google Play of de App Store en ga op zoek naar Adobe Scan. Installeer de app. Wanneer je hem voor het eerst gebruikt, krijg je een korte tutorial over de mogelijkheden. Vervolgens moet je je registreren. Dat kan op verschillende manieren: handmatig door je e-mailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen, met een bestaand Adobe ID, via Facebook of via een Google-account.

Fotograferen

Adobe Scan is in principe je draagbare scanner. Om een document, notitie, visitekaartje of ontvangstticket in pdf-formaat op te slaan, moet je het eerst fotograferen. Dat is eenvoudig. Houd je smartphone simpelweg boven het document en probeer je toestel goed stil te houden. Op de sluiterknop tikken is niet nodig: Adobe Scan herkent het document automatisch en slaat razendsnel een afbeelding op. Op die manier kun je gemakkelijk meerdere documenten achter elkaar vastleggen. De inhoud in het blauwe vak wordt telkens opgeslagen.

Een parkeerticket scannen kost welgeteld twee seconden.

Omzetten naar pdf

Er verschijnen rechtsonderaan miniaturen van de foto’s die je gemaakt hebt. Als je op een miniatuur tikt, kom je in de bewerkmodus. Ziet de scan er automatisch goed uit? Dan tik je rechtsboven op PDF opslaan. Is er nog wat werk aan? Met de knoppen onderaan kun je de foto nog wat tweaken. Je kunt de foto bijsnijden, roteren of omzetten naar grijswaarden of whiteboardkleuren. Om de bestandsnaam te wijzigen, tik je bovenaan op het potloodje. Een bewaarde pdf kun je vervolgens versturen per e-mail, delen of via koppeling delen. Het is zelfs mogelijk om tekst uit het bestand te kopiëren.

0 Reactie(s) op: Scannen naar pdf op je mobiel met Adobe Scan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.