ScanTransfer - Mobiele fotoverhuisdienst

Door: Toon van Daele | 08 augustus 2018 12:20

Blijf compatibel fotograferen in iOS zonder HEIC
Review

Op je eigen smartphone of tablet of op die van een vriend of kennis staat een aantal foto’s die je graag naar je pc in je thuisnetwerk wilt overzetten. Via een omweg langs de cloud dan maar, of kan dat handiger? Het antwoord komt in de vorm van ScanTransfer.

ScanTransfer

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows XP/Vista/7/8/10
Website
www.scantransfer.net
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Makkelijk
  • Snel
  • Blijft binnen je thuisnetwerk
  • Minpunten
  • Gratis versie beperkt tot tien bestanden tegelijk
  • Firewall kan in de weg zitten

Er zijn verschillende manieren om bestanden zoals foto’s van een mobiel apparaat naar je pc te krijgen. Je kunt ze bijvoorbeeld uploaden naar je opslagruimte in de cloud, zoals iCloud of Google Drive, je zet een service in als Send Anywhere, je hangt het apparaat via een usb-kabel aan je pc of je zet een of andere app voor bestandsbeheer in. Zo zijn er nog wel een paar creatieve oplossingen te bedenken, maar er zijn er maar weinig zo elegant als ScanTransfer.

Om deze qr-code kan je (mobiele apparaat) moeilijk heen.

Upgrade

Het is de bedoeling dat je ScanTransfer op je pc installeert (een kwestie van enkele muisklikken) of je maakt gebruik van de portable applicatie. Zodra je de tool opstart, duikt een venster op dat je aanspoort om de Pro-versie aan te schaffen ($ 19,95, omgerekend ongeveer 17 euro). Tenzij je in één keer meer dan tien bestanden tegelijk wilt transporteren, negeer je dat aanbod vrolijk en focus je op het hoofdvenster met een opvallende qr-code.

Qr-code

In principe volstaat het deze qr-code met je mobiele apparaat te scannen (in elke store vind je een ruim aanbod aan qr-readers), waarna een automatisch opgestarte service op je pc wordt aangesproken (standaard op poort 12304). Lukt de verbinding niet, check dan het ip-adres onder die qr-code – wellicht heeft ScanTransfer de verkeerde netwerkadapter en dito ip-adres geselecteerd. Aan jou om dan het juiste adres te kiezen en de code (nogmaals) te scannen.

Mobiel

Als het goed is – en bijvoorbeeld de firewall op je pc niet in de weg zit – verschijnt de webpagina van de service op je mobiele apparaat en kun je verschillende afbeeldingen tegelijk selecteren. In het hoofdvenster van ScanTranfer bepaal je zelf waar de uploads terecht dienen te komen en of dat in de originele kwaliteit dan wel gecomprimeerd moet gebeuren.

De transfers gebeuren razendsnel en blijft binnen je vertrouwde netwerk.

Conclusie

Als je de tool eenmaal op je pc hebt staan en je mogelijk de firewall op de vingers hebt getikt, verloopt het overzetten van foto’s naar je pc comfortabel en snel. Je hoeft de foto’s maar te selecteren en via je draadloze netwerk staan ze in een mum van tijd op je pc.

0 Reactie(s) op: ScanTransfer - Mobiele fotoverhuisdienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.