Scatter - Synchroniseren zonder tussenstation

Door: dirk-schoofs | 16 juli 2014 09:54

Review

Het synchroniseren van bestanden tussen computer en mobiele apparaten verloopt in de meeste gevallen via een cloudserver. Huiver je bij de gedachte dat je persoonlijke gegevens op een vreemde server staan? Met Scatter synchroniseer je razendsnel en rechtstreeks van het ene toestel naar het andere.

Scatter

Taal:

Engels

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Android

iOS

Website:

www.scatter.to

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Snel
  • Geen serveropslag
  • Minpunten
  • Slordig in Windows
  • Sync van gewijzigde bestanden
  • Standaardlimiet laag[/plusmin]

De synchronisatiedienst Scatter is beschikbaar voor Windows, Android en iOS. De eigenaars van een Mac- en Linux-computer hebben dus pech. Uiteraard moet je eerst registreren voor je gebruikmaakt van de dienst. Dat kan via de website of via de app. Vanaf dan verzend je vanaf ieder toestel bestanden over het lokale wifi-netwerk naar alle aangesloten toestellen.

Die bestanden belanden op ieder toestel in de inbox. Dat kan gaan om documenten of foto's maar ook om hyperlinks of fragmenten gekopieerde tekst. In Windows sleep je de bestanden die je wil synchroniseren naar het Scatter-venster. In iOS of Android gebruik je daarvoor de app.

Opslaglimieten

Het is de bedoeling dat je deze gedeelde bestanden binnen afzienbare tijd organiseert. Je kunt ze handmatig verwijderen, archiveren of in een zelfgemaakte map onderbrengen. Deze structuur draagt Scatter automatisch over op alle aangesloten apparaten. Standaard bewaart Scatter de bestanden die in de Inbox en in Trash staan, slechts respectievelijk een maand en een dag, maar ook dat kun je per apparaat in de instellingen aanpassen.

Pas de limieten aan van de bestanden die u per apparaat laat downloaden.

Bovendien is het mogelijk om opslaglimieten in te stellen voor alle data. In het Scatter-venster kun je de inhoud bekijken op datum, label, prioriteit, bestandstype en apparaat. Een andere interessante vondst is de automatische klembord-sync. Tekst die je selecteert en kopieert, wordt meteen naar de andere toestellen gestuurd. In Windows geeft dat het bijverschijnsel dat ook ieder bestand dat je kopieert in Windows Verkenner, automatisch wordt verspreid.

Je ziet de aangesloten toestellen en alle gesynchroniseerde bestanden komen in de Inbox.

Conclusie

De snelheid en het feit dat alle gegevens versleuteld en peer-to-peer van toestel naar toestel sjezen, maakt Scatter interessant. Aan de andere kant zijn er nog een aantal losse eindjes die eigen zijn aan bètaversies. De drag-and-drop-functie in Windows wil nog weleens haperen. Een ander belangrijk nadeel is dat Scatter geen rekening houdt met wijzigingen aan bestanden. Wijzig je een bestand en wil je dat de update ook wordt overgedragen, dan kun je het bestand het beste nog een keer in de stream plaatsen, eventueel onder dezelfde naam.

0 Reactie(s) op: Scatter - Synchroniseren zonder tussenstation

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.