Schakelen tussen Gmail-accounts met Shift

Door: Martin Gijzemijter | 01 maart 2018 09:07

Apps & Software

Een paar jaar geleden was het absoluut niet te doen om te werken met meer dan één Gmail-account. Inmiddels heeft Google dat proces wel iets verbeterd, maar echt eenvoudig werkt het nog altijd niet. De makers van Shift bieden daar een oplossing voor: software waarmee je probleemloos kunt schakelen tussen Gmail-accounts én accounts van andere aanbieders.

Shift installeren

In tegenstelling tot de meeste Gmail-oplossingen is Shift geen extensie, maar een programma dat je moet downloaden. Je mag het programma dertig dagen gratis uitproberen, daarna moet je overschakelen op een Pro-account als je meer dan twee accounts wilt toevoegen. Hier betaal je 20 dollar per jaar (ongeveer 17 euro) voor. Dat is geen wereldschokkend bedrag, maar natuurlijk wel pittig als je bedenkt dat Shift niet zo heel veel doet. Dat gezegd hebbende, wát het doet is wel iets waar behoefte aan is, dus in dat opzicht kan het 17 euro waard zijn (en je mag het eerst uitproberen, dat scheelt).

Installeer de software en voeg een Gmail-account of ander ondersteund account toe.

Accounts toevoegen

Zodra je Shift hebt geïnstalleerd, kun je een account toe voegen. We schrijven dit artikel vanuit Gmail, maar zoals je kunt ook prima accounts toevoegen van Outlook, Inbox en Office365. Wanneer je een account hebt toegevoegd, dien je daarna in te loggen bij dit account, omdat Shift toegang nodig heeft tot je mail-accounts om de inhoud daarvan te kunnen tonen in de software. Zodra je dit hebt gedaan, kun je direct een tweede account toevoegen (en een derde, vierde etc.). Je kunt ervoor kiezen om allerlei verschillende diensten toe te voegen, zodat je al je maildiensten bij elkaar hebt, maar je kunt ook vijf verschillende Gmail-accounts toevoegen zodat je niet telkens hoeft uit te loggen of om te schakelen wanneer je bij je andere mailbox moet zijn.

Shiften!

Wanneer je de accounts hebt toegevoegd en Shift toegang hebt verleend, ben je klaar om te gaan ‘shiften’. In het programma zie je in het linkerdeelvenster pictogrammen voor de accounts die hebt toegevoegd. Als je wilt overschakelen naar een ander account, klik je simpelweg op het bijbehorende pictogram. Gebruik je Shift voor e-mail, dan kun je rechtsboven binnen de software ook klikken op Agenda of Google Drive zonder de interface te verlaten. Mailen werkt precies zoals je dat altijd al deed, met als verschil dat je via de interface nu handige shortcuts krijgt naar opties, zodat je in één klap een mailtje vanuit het juiste account stuurt.

Je schakelt nu kinderlijk eenvoudig tussen al je verschillende accounts.

1 Reactie(s) op: Schakelen tussen Gmail-accounts met Shift

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 maart 2018 20:59 probeertehelpen
    Je hoeft daar echt geen geld aan uit te geven. Je kunt ook gewoon al je eigen accounts openen, zo zie je ook alle mail en aanbieders. De meeste hebben toch maar 1, 2, of 3 mail adressen. Ik heb er vier en het werkt voor mij perfect zie screenshot. Even hieronder selecteren, knippen en plakken in je browser. Wel google chrome gebruiken.
    https://drive.google.com/file/d/1zEfXR1HOK8ZdFpK4briDzSXVX35eFTbb/view?usp=sharing
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.