Scrabbelen op hedendaagse wijze

Door: carolien-danckaerts | 17 oktober 2011 16:03

Review

Scrabbelen bij grootmoeder als je uit logeren was, wie deed dat niet? Het ouderwetse gezelschapsspel wat ook nog eens je woordenschat vergroot is vandaag de dag nog steeds onwijs populair. Helemaal nu er ook een digitale variant beschikbaar is: WordFeud.

WordFeud, eigenlijk scrabble voor op de iPhone, is een app met potentie! Als je de app voor het eerst opent moet je je registreren, wat heel soepel en zonder moeilijke toestanden verloopt. Na het registreren kun je gaan scrabbelen tegen je vrienden of een onbekende. Als je het bord naar wens hebt ingesteld (wat voor bord wil je, in welke taal wil je spelen?) kan je een vriend uitdagen. Het bord komt niet 100% overeen met het fysieke bord, maar een kniesoor die daar op let. Het spel ziet er uit zoals het echte bordspel er ook uitziet, wat een vertrouwd gevoel geeft. Ook het woordenboek van WordFeud is zeer compleet, al staan er een aantal woorden in waarvan je zelf eigenlijk niet wist dat dit ook daadwerkelijk woorden waren. Soms rekent WordFeud ook woorden fout die wel degelijk in het Nederlands voorkomen. Dit zal in de loop van de tijd als het goed is verdwijnen, omdat de woordenlijst steeds meer geactualiseerd wordt. Het spel werkt heel simpel en je kunt zelfs met je tegenstander chatten tijdens het spelen, zodat het lijkt alsof je met elkaar zit te babbelen aan tafel onder het spelen.

Er is echter wel een nadeel: het spel refresht soms erg langzaam, wat frustrerend kan zijn. Volgens de notificatie heeft de tegenstander een woord gemaakt, en bij het openen zie je niks. Je zult dan even moeten wachten of het nog een keer proberen, dan lukt het meestal wel.

Kortom

Een goed doordachte app met een hoge verslavingsfactor waar nagenoeg niks op aan te merken valt, behalve het langzaam refreshen af en toe en de, soms, incomplete woordenschat van het digitale woordenboek. Al komt dit bijna alleen bij wat moeilijke woorden voor.

0 Reactie(s) op: Scrabbelen op hedendaagse wijze

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.