Scrabble spelen met sommen

Door: robin-smit | 05 december 2012 12:12

Apps & Software

De laatste tijden zien we steeds vaker spelletjes voorbij komen die draaien om het creëren van woorden. Denk bijvoorbeeld eens aan de immens populaire games Wordfeud en Word On. Wie zijn tijd liever besteedt aan het maken van sommen in plaats van woorden zal ongetwijfeld uren zoet kunnen zijn met Mathable.

Mathable is een game die bij het openen bijzonder veel lijkt weg te hebben van een traditioneel Scrabble bord. Wie nog eens goed kijkt zal echter al snel opmerken dat er in plaats van getallen, cijfers op het veld staan.

In Mathable is het de bedoeling om cijfers van jouw 'plankje' op het speelveld te plaatsen om zo sommen te maken. Elke soms bestaat uit drie getallen en kan worden gemaakt door op te tellen, af te trekken, te delen of te vermenigvuldigen. Afhankelijk van het vakje waarin je het cijfer plaatst wordt bepaald hoe je de som moet maken. Op het speelveld zijn ook vakken aanwezig waarmee je bonuspunten kunt behalen. Hiermee heeft Mathable niet alleen in het uiterlijk veel weg van het traditionele Scrabble.

Kortom

Mathable is een variant van Scrabble waarbij je in plaats van woorden, sommen moet maken. Alhoewel deze verandering op het eerste oog vrij klein lijkt, bewijst Mathable een behoorlijk leuke game te zijn die garant staat voor menig uurtje vermaak.

1 Reactie(s) op: Scrabble spelen met sommen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 januari 2014 16:03 Anoniem
  ik snap niet helemaal wat ik moet doen hiero………..  AAAAAAAAAMMMMMMM????!!!!!!11
  HOLLOA
  help me alsjeblieft ik verveeel me heel erg!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.