ScreenLeap - Scherm en bureaublad delen

Door: Toon van Daele | 16 mei 2018 10:56

Virtuele bureaubladen in Windows 10
Review

Je bent aan een grafisch ontwerp bezig en je wilt het samen met enkele collega’s bekijken, alleen … zijn die niet in de buurt! Geen zorg: met ScreenLeap heb je je bureaublad via het internet zo met anderen gedeeld.

ScreenLeap

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10, macOS
Website
www.screenleap.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Ook zonder aanmelding
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Beperkte instelopties
  • Geen remote control

Er bestaan diverse tools en diensten waarmee je zelf een pc op afstand kunt overnemen, maar heb je voldoende aan het kunnen doorsturen of bekijken van schermbeelden, dan is ScreenLeap een elegante oplossing. Aan ‘zenderszijde’ volstaat het om naar www.screenleap.com te surfen en een tooltje te installeren. Als het goed is, start de app automatisch op en kun je al meteen aangeven wat je wilt delen: het actieve venster, het hele scherm of een specifiek schermdeel. Dat laatste bepaal je via een groen kader. Je krijgt tevens de bijhorende code en url te zien die je dan aan de gewenste ontvanger doorspeelt.

Ontvanger

De ontvanger hoeft slechts naar deze pagina te surfen waarna hij binnen de contouren van zijn browservenster zonder meer jouw gedeelde scherm te zien krijgt. Enkele informele tests leerden ons dat de beeldtransfers qua snelheid prima zijn. Het is bovendien geruststellend om te weten dat alle data tijdens de transfer versleuteld worden. Handig is nog dat je met een muisklik (en een bevestiging) de rollen van zender en ontvanger kunt omdraaien. Uiteraard kun je ook het delen van het scherm op elk moment (tijdelijk) stopzetten.

Je geeft via een groen kader zelf aan wat je precies zichtbaar wilt maken.

Beperkingen

Je moet wel rekening houden met enkele beperkingen. Als je je niet bij ScreenLeap aanmeldt, kun je je scherm slechts een halfuur met maximaal twee personen delen. Na een gratis aanmelding wordt dat maximaal één uur met acht personen. Meer kan ook, alleen moet je dan betalen. Goed om te weten is nog dat je je na je aanmelding een permanent adres (www.screenleap.com/<naam>) kunt toe-eigenen. Als je hiervoor kiest, kan iedereen dan via dat adres je gedeelde scherm bekijken, zonder code of tool.

Conclusie

ScreenLeap is een elegante oplossing voor wie af en toe (een deel van) zijn bureaublad met andere personen wil delen, als je tenminste met de beperkingen van een gratis account kunt leven (maximaal één uur per dag). Aan ontvangerszijde is er in elk geval geen speciale inspanning qua software nodig: een browser volstaat.

Het aantal configuratiemogelijkheden is beperkt.

0 Reactie(s) op: ScreenLeap - Scherm en bureaublad delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.