Screenshot Captor 2.78.01

Door: Martin Gijzemijter | 01 februari 2010 15:03

Review

Er zijn fantastische programma’s op de markt waarmee u schermafbeeldingen maakt. Helaas moet u daar vaak minder fantastische bedragen voor neerleggen. Uiteraard zijn er ook veel freewarevarianten, maar deze bieden vaak niet de fijne interface en de uitgebreide mogelijkheden die de betaalde programma’s bieden. Is Screenshot Captor de uitzondering op de regel?

Wanneer u het programma voor het eerst opent, belooft de interface niet veel goeds. Geen gladde interface, kleine knoppen en een uiterlijk dat dateert uit de tijd dat Windows XP nog maar net gelanceerd was. Gelukkig mogen we een boek niet beoordelen aan de hand van z’n omslag, want wie verder kijkt dan het eerste venster, merkt dat Screenshot Captor een fijn programma is. De interface bestaat grofweg uit vier onderdelen: het linkerdeelvenster, met daarin de verzameling van foto’s die u hebt gemaakt (erg handig), de navigatie bovenin, het middendeel met daarin de meest recente schermafbeelding die u hebt gemaakt en het rechterdeel met knoppen voor handige gereedschappen.

De interface van Screenshot Captor lijkt wat verouderd, maar is superhandig.

Het zijn vooral die gereedschappen die het programma zo prettig maken, want naast schermafbeeldingen maken, kunt u ze ook eenvoudig bewerken. En dan hebben we het niet over gereedschappen als leuke filters, of gekke effecten, maar nuttige gereedschappen, zoals de mogelijkheid om snel een gedeelte van de afbeelding uit te lichten (door alles buiten de selectie te dimmen), of om een gedeelte van de afbeelding te voorzien van een waas (handig als u een screenshot maakt van uw bankpagina, maar niet alle details wilt tonen). Daarnaast biedt het programma uitgebreide mogelijkheden voor het maken van de schermafbeeldingen zelf, zoals het vastleggen van de gehele inhoud van uw scherm, van een bepaald venster, van een door u geselecteerd gebied etc, uiteraard ook met de mogelijkheid tot het uitschakelen van de muisaanwijzer en het inbouwen van een vertraging. Wel een klein nadeel is dat het programma een sneltoets maakt van Ctrl + Printscreen, zodat de standaard schermafbeelding functie van Windows wordt ‘overschreven’.

Het programma bevat handige gereedschappen, zoals de optie om een bepaald gedeelte van een schermafbeelding uit te lichten.

Al met al is Screenshot Captor een heerlijk programma dat in geen enkel opzicht onderdoet voor zijn betaalde broertjes en zusjes, hoe verouderd het er ook uit mag zien. En extra bonus? U hoeft het programma niet te installeren en kunt het dus makkelijk meenemen op een usb-stick.

Screenshot Captor 2.78.01

Freeware

Taal Engels

Medium 8,71 MB download

OS Windows 9x/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 14,22 MB harde-schijfruimte

Oordeel 8/10

Pluspunten

Interface (ondanks uiterlijk) superhandig en effectief

Veel uitgebreide opties

Geen installatie vereist

Gratis

Minpunten

Uiterlijk wat verouderd

Standaard toetsencombinatie van Windows wordt gebruikt

0 Reactie(s) op: Screenshot Captor 2.78.01

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.