Screenshots maken en aanpassen met LightShot

Door: evi-maquoi | 09 mei 2018 09:26

How To

Wil je af en toe screenshots maken? Je zou het standaard Knipprogramma uit Windows kunnen gebruiken. Wil je toch net iets meer mogelijkheden? Dan is de freeware LightShot een echte aanrader.

Stap 1: Installeren

LightShot is helemaal gratis en zowel beschikbaar voor Windows als macOS. Om de tool te installeren, surf je hiernaartoe. Vervolgens zorg je dat je de tool voor jouw besturingssysteem downloadt, door te klikken op de groene knop Voor Windows binnenhalen of de paarse knop Voor Mac binnenhalen. Volg de installatieprocedure en open vervolgens het programma.

Stap 2: Screenshot maken

Zodra je LightShot opent, kun je een schermafbeelding maken. Je trekt gewoon een kader over het gebied dat je nodig hebt. In de linkerbovenhoek lees je automatisch de afmetingen af. Rechtsonder verschijnen er een heleboel knopjes in beeld. Met de verticale knoppenbalk kun je allerlei markeringen aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld op het screenshot tekenen of een lijn, pijl, cirkel of rechthoek toevoegen. De lijndikte pas je aan met behulp van het scrollwieltje op je muis. Tekst aanbrengen kan eveneens, de kleur ervan kies je uiteraard ook gewoon zelf.

Je kunt de schermafbeelding opslaan, delen, via sociale netwerken verspreiden of printen.

Stap 3: Screenshot delen

Tevreden met het resultaat? Dan gebruik je de knoppen op de horizontale balk. Met de knop met het disketje uiterst rechts bewaar je de schermafbeelding in png-formaat op je harde schijf. Daarnaast is het mogelijk om het screenshot gelijk af te drukken. Hiervoor gebruik je logischerwijs de knop met de printer. Via de Google-knop zoek je naar gelijkaardige schermafbeeldingen en de deelknop laat toe om het screenshot op allerlei sociale netwerken te publiceren.

Misschien wel de handigste functie staat helemaal links: met de knop met het wolkje upload je het bestand naar een unieke prntscr-link. Op die manier kun je het beeld heel eenvoudig delen met collega’s, vrienden of familieleden.

0 Reactie(s) op: Screenshots maken en aanpassen met LightShot

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.