Search My Files 1.6.2

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 06 juli 2011 10:43

Apps & Software

Search My Files (afgekort door de makers als SMF) kan u helpen om uw verstopte bestanden te vinden. Foto's, video's, Word-documenten, spreadsheets, zelfs al hebt u het allemaal nog zo goed georganiseerd, dan nog kan het zonder zoekprogramma soms lastig zijn het juiste bestand te vinden.

De installatieroutine biedt u de keuze om SMF te installeren of het te gebruiken als draagbaar programma (dat u dus bij u kunt dragen op een usb-stick). Kiest u voor installatie, dan krijgt u extra opties, zoals integratie binnen het rechtsklikmenu van de Windows Verkenner, waarbij u ook nog eens kunt aangeven dat dit alleen maar hoeft als het programma draait.

Al bij de installatie krijgt u een handige keuze: draagbaar of niet?

Zodra het programma start, wordt duidelijk hoe uitgebreid het is. Dat is fijn, want het betekent dat u zeer veel opties hebt, maar het betekent ook dat het minder gebruiksvriendelijk is dan een programma als Agent Ransack, dat een redelijk rechttoe rechtaan-interface heeft. Naast het zoeken op bestandsnamen, kunt u ook zoeken op de inhoud van bestanden en aangeven dat u dubbele bestanden wilt weergeven (dit kan een enorme ruimtebesparing opleveren). Onderin het venster bevindt zich het interessante kopje File-Information to collect, waarin u dus niet aangeeft op welke bestanden u zoekt, maar welke informatie van de bestanden u wilt weergeven. Dit stelt u in staat om sneller grote hoeveelheden bestanden te doorzoeken op de informatie die u wilt vinden.

U krijgt enorm veel opties voorgeschoteld, hetgeen handig is, maar zonder uitleg best verwarrend.

Tijdens het zoeken krijgt u uitgebreide informatie over wat het programma precies aan het doen is, welke mappen reeds zijn doorzocht of er al matches zijn gevonden enzovoort. Prettig is wel dat de zoekopdracht niet direct het hele programma blokkeert, oftewel u kunt instellingen aanpassen of een volgende zoekopdracht definiëren (zolang u deze maar niet initieert, want dan vervangt deze de oude. Gedane zoekopdrachten kunnen (net als bij Agent Ransack) worden opgeslagen en geëxporteerd, maar het programma verdient zeker extra lof voor de rapportagefunctie, die zich laat aanpassen nadat de zoekopdracht is gedaan. Search My Files is één van de krachtigste programma's in z'n genre, met als grootste minpunt dat de gebruiker zonder uitleg in het diepe wordt gegooid.

De rapportagefunctie is echt goed, u kunt reeds gedane zoekopdrachten verfijnen.

Search My Files 1.6.2

Freeware

Taal Engels

Download 5,15 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 7,3 MB harde-schijfruimte

Maker Karsten Funk

Oordeel 8/10

Pluspunten

Enorm veel zoekmogelijkheden

Zoeken op dubbele bestanden

Zeer handige en uitgebreide rapportagefunctie

Minpunten

De grote hoeveelheid opties werkt overweldigend

Weinig tot geen uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Search My Files 1.6.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.