Secure Eraser 4.006

Door: frank-de-graaf | 20 december 2011 16:43

Apps & Software

Windows biedt geen gereedschap om bestanden permanent te vernietigen. Hierdoor is het eenvoudig om documenten te herstellen, en dat is een vervelende gedachte, met name als u uw computer of digitale camera bijvoorbeeld op Marktplaats wilt verkopen. Secure Eraser kan uw gegevens wel permanent vernietigen.

Het programma biedt verschillende manieren om dit aan te pakken, die u allemaal in het startscherm vindt. De belangrijkste zijn File & folder deletion en Free space deletion. Met File & folder deletion kunt u bestanden of mappen aanwijzen en ze door een shredder laten halen. De optie Free space deletion wist alleen de lege schijfruimte. Hiermee wordt dus alleen de vrije ruimte gereinigd die is ontstaan doordat u op een eerder moment bestanden hebt gewist. Door deze schoonmaakactie kunnen die bestanden niet meer worden teruggehaald. Secure Eraser is gratis, maar de makers tonen af en toe een pop-up tijdens het gebruik (een zogenaamd 'nag-screen'). Een waarschuwing is overigens op zijn plaats: bij programma's als Secure Eraser is voorzichtigheid vereist, want het schoonmaakproces is onomkeerbaar. De website van de makers is Duitstalig, maar tijdens de installatie van het programma kunt u kiezen voor de Engelse taal.

Weg = weg! Secure Eraser trekt delen van de schijfruimte door een shredder, zodat verwijderde bestanden niet meer kunnen worden hersteld.

Secure Eraser 4.006

Freeware

Taal Engels

Download 3,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Secure Eraser 4.006

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.