Securitysoftware laat malware dagenlang door

Door: ernst-jan-hamel | 22 juni 2010 11:09

Apps & Software

Het kost securitysoftware gemiddeld twee dagen voordat een site met malware geblokkeerd wordt, blijkt uit onderzoek. AVG en Panda komen het slechtst uit de test.

Uit een test van tien bekende securitypakketten blijkt dat Panda er zelfs gemiddeld meer dan 92 uur voor nodig heeft om in actie te komen tegen geïnfecteerde sites. Die malwaresites worden dan gebruikt voor aanvallen op de computers van nietsvermoedende bezoekers. Dit kunnen ook legitieme sites zijn, zoals die van grote kranten. De snelst reagerende aanbieder zet dezelfde malwaresites binnen 5 uur in quarantaine.

Het onderzoek van NSS Labs, waar de IDG News Service over bericht, geeft AVG en Panda dan ook het stempel 'caution'. Dat duidt op slechte testresultaten. Organisaties die deze pakketten gebruiken, moeten hun securityhuishouding grondig doornemen.

Onafhankelijk

NSS Labs is voor deze test in de huid van de internetgebruiker gekropen. Het heeft onderzocht hoe de verschillende securitypakketten reageren bij een bezoek aan een site met malware. NSS Labs claimt compleet onafhankelijk te werk te gaan en wordt niet gesponsord door een van de security-aanbieders.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Securitysoftware laat malware dagenlang door

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.