SEGA kondigt Total War: Rome II aan voor 2013

Door: Elmar Rekers | 03 juli 2012 11:00

Nieuws

Uitgever SEGA heeft dinsdag bevestigd dat Total War: Rome II in 2013 zal verschijnen. Hiermee komt er een einde aan de lange reeks geruchten rond de mogelijke komst van deze pc-game.

De real-time strategy-game komt uiteraard weer uit de koker van ontwikkelaar Creative Assembly, en wordt gebouwd op een volledig nieuwe game-engine. "Total War II beschikt over zowel de meest uitgebreide turn-based verhaallijn, als de grootste real-time gevechten die we ooit in een game hebben gezien", vertelt artistiek leider Mike Simpson.

De nieuwe engine die voor het pc-spel wordt gebruikt is volgens Simpson in staat om "tienduizenden manschappen" op het beeldscherm te toveren. "En dit alles met een ongekend detail." Doordat de strategiegame over een groot aantal instellingen zal beschikking, is de nieuwe Total War volgens de ontwikkelaar te spelen op iedere pc. "Het maakt niet uit over welke specs je beschikt", aldus Simpson.

Nieuwe standaard

"Nu we 25 jaar bestaan, voelt het gepast om terug te gaan naar de periode waarin we het grootste succes hebben gekend", voegt brand director Rob Bartholomen er aan toe. "Er zijn meerdere technologische generaties gepasseerd sinds de originele game, dus we zijn er meer dan klaar voor om een nieuwe standaard voor pc-gaming neer te zetten."

Of Total War: Rome II de grote beloftes van de ontwikkelaar kan waarmaken, zal ergens in 2013 duidelijk worden wanneer de RTS-game verschijnt. Net als het origineel zal de game exclusief speelbaar zijn op de pc.

0 Reactie(s) op: SEGA kondigt Total War: Rome II aan voor 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.