Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Selectief je browsergeschiedenis verwijderen

Door: | 22 mei 2014 09:45

Apps & Software

In plaats van je volledige browsergeschiedenis te verwijderen nadat je een website bezocht hebt die je liever geheim wilt houden, is er een eenvoudige manier om individuele sites weg te halen. We laten hier zien hoe je dat doet in Chrome, Internet Explorer en Firefox.

Google Chrome

In Chrome, klik op de Options knop rechtsboven en selecteer History. Er verschijnt dan een lijst met je geschiedenis. Beweeg de cursor over een site en je krijgt aan de linkerkant een nieuwe kolom te zien. Vink daarin de velden aan naast de pagina's die je uit je geschiedenis wilt verwijderen. Klik vervolgens op Remove selected items bovenaan de pagina. Google zal je eraan herinneren dat je in "incognito mode" kunt browsen zodat er niets in je geschiedenis wordt bijgehouden. Klik op Remove en je sporen worden gewist.

Internet Explorer

In Internet Explorer, klik op het stericoon rechts bovenaan. Selecteer vervolgens het tabblad History. Klik in het keuzemenu op View by site of View by date, afhankelijk van je voorkeur. Als je de eerste optie kiest, kun je met de rechtermuisknop op de site klikken om de individuele pagina's die je bezocht hebt te bekijken. Klik met de rechtermuisknop op een pagina of de volledige site en selecteer Delete om deze uit je geschiedenis te verwijderen.

Mozilla Firefox

In Firefox is het proces een beetje anders. Ga naar History in de bovenste menubalk. Selecteer vervolgens Show all history. Klik op een tijdsperiode in de linker kolom en je krijgt je volledige browsergeschiedenis te zien. Selecteer een site in het rechter venster en klik er met de rechtermuisknop op. Klik op Delete this page. Als je Forget about this site klikt, zal Firefox alles wat met deze site te maken heeft weghalen in plaats van alleen een individuele pagina.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

0 Reacties op: Selectief je browsergeschiedenis verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.