Serieuze concurrentie voor Wordfeud?

© CIDimport

Serieuze concurrentie voor Wordfeud?

Geplaatst: 30 maart 2012 - 10:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie ID.nl

Met de app Wordfeud werd het spel Scrabble volledig nieuw leven ingeblazen. Voor de mensen die inmiddels een beetje zijn uitgekeken op dit doorslaande succes is er nu ook de de app Word On. Dat is net een soort Scrabble, maar dan anders.

In Word On speel je net als bij bij Scrabble met een plankje letters tegen een tegenstander. Het is hierbij de bedoeling om zo veel mogelijk punten te halen door de letters op de juiste posities te plaatsen. De letters worden niet op een bord geplaatst, maar in de daarvoor bestemde balk. Hierin is ruimte voor zeven letters. Op bepaalde ruimtes worden dubbele scores gegeven, of krijgt je tegenspeler de kans om jouw letters de volgende beurt te hergebruiken.

Alhoewel Word On een goed doordacht spel is waarbij het een leuke nieuwe draai geeft aan een bestaand spel, mist de game wel het strategische element dat juist bij Scrabble zo leuk is.

Kortom

Word On is een app die erg veel weg heeft van Wordfeud, maar dat de spelers in plaats van een speelbord, een simpele balk geeft voor het plaatsen van letters. Een leuk element aan de app is dat het mogelijk is om sommige letters te gebruiken van je tegenstander. Helaas mist Word On wel het strategische element dat juist Scrabble zo leuk maakt. Desalniettemin voor de enthousiaste Scrabble of Wordfeud fan zeker een app om een keer te proberen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten