Serif DrawPlus X4

Door: Evi Maquoi | 20 december 2010 15:51

Apps & Software

Bent u op zoek naar een uitgebreid tekenprogramma? Dan bent u bij DrawPlus X4 van Serif aan het juiste adres. Dit softwarepakket heeft een heleboel interessante functies aan boord om kwalitatieve (vector)tekeningen, grafische ontwerpen, eenvoudige webanimaties of digitale schetsen te maken.

Serif DrawPlus X4 oogt professioneel, maar blijft op elk gebied ontzettend gebruiksvriendelijk. Dankzij de intuïtieve interface hebt u het programma snel onder de knie. Naast de basistools zoals het penseel en potlood kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van intelligente objecten die u naar hartenlust kunt aanpassen en waarmee u in een handomdraai 3D-vormen op uw scherm tovert. Artistieke effecten toepassen op uw foto’s is eveneens erg eenvoudig. In no-time maakt u een aardige schets of schilderij van uw lievelingsfoto. Wilt u zelf grafisch werk maken? De uitgebreide galerij bespaart u heel wat tijd en energie. Kies één van de honderden vormen of tekeningen uit tig verschillende categorieën en pas het aan totdat u het gewenste resultaat bereikt hebt.

De intuïtieve interface zorgt voor een lage drempel voor beginners.

Ook voor pro’s

Wie professionele tekeningen of artwork wilt maken, komt met Serif DrawPlus X4 beslist ook aan zijn trekken. Het programma werkt bijvoorbeeld met lagen en kan deze ook groeperen. Serif DrawPlus X4 kan bovendien perfect overweg met eps-, Photoshop- en Illustrator-bestanden. Wilt u graag wat beweging in uw werk? Met de ingebakken animatiefunctie ontwerpt u simpele webanimaties. En wie graag met een tekentablet werkt, kan via de zogenoemde Pressure Studio de druk van zijn pen instellen. Ook erg interessant en tijd- en energiebesparend is het gegradueerde kleurenpipet. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het kleurverloop uit een zonsondergang ‘kopiëren’ en ze vervolgens in uw eigen ontwerp gieten.

Bent u klaar met uw ontwerp? Exporteren kan naar een waslijst verschillende formaten. Daarnaast kunt u uiteraard onmiddellijk afdrukken maken of pdf-bestanden creëren. Wilt u uw ontwerp naar de drukker sturen? Snijlijnen en balkjes voor kleurkalibratie voegt u eenvoudig toe.

Met het gegradueerd kleurenpipet vangt u verschillende kleuren uit een verloop in één keer.

Conclusie

DrawPlus X4 is zowel voor beginners als gevorderden een behoorlijk pakket met flink wat mogelijkheden voor een eerlijke prijs. Afhankelijk van uw behoeften kunt u slechts de basistools of ook de functies voor gevorderden gebruiken. Zit u even vast? Dankzij de handige helpfunctie en online tutorials vindt u ongetwijfeld een oplossing. Enig minpuntje is dat het programma enkel in het Engels beschikbaar is.

Serif DrawPlus X4

Prijs € 94,33

Taal Engels

Medium 495 MB of 1 dvd

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 512 MB RAM, 689 MB harde-schijfruimte

Maker Serif

Oordeel 8/10

Pluspunten

Ontzettend veel mogelijkheden

Gebruiksvriendelijk programma

Compatibiliteit en exportmogelijkheden

Uitgebreide helpindex en tutorials

Minpunten

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Serif DrawPlus X4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.