Serif MoviePlus X6

Door: Evi Maquoi | 04 april 2012 13:28

Apps & Software

Er bestaan zoveel softwarepakketten waarmee u snel mooie videomontages maakt. Serifs nieuwste pakket MoviePlus X6 blinkt uit omdat deze zowel de nodige features aan boord heeft voor beginners als semi-pro's.

Het maakt niet uit of u (HD-) videobeelden gemaakt hebt met een spiegelreflexcamera, HD camcorder of smartphone. Serif MoviePlus X6 kan overweg met de meeste videoformaten. Hebt u geen ervaring met videomontage? Dan biedt de wizard QuickMovie de oplossing. Met deze gebruiksvriendelijk wizard maakt u snel een mooi filmpje. U hoeft alleen maar een thema te kiezen, enkele videofragmenten of foto's te importeren en een titel in te voeren. MoviePlus X6 zorgt zelf voor overgangen, effecten en achtergrondmuziek. Wilt u zelf wat in te brengen hebben? Dan kan dat ook. MoviePlus X6 beschikt over een uitgebreid arsenaal menudesigns, overgangen en effecten. Importeer uw beelden naar het storyboard of de tijdslijn, voeg eventueel gesproken commentaar of muziek toe en zet de montage helemaal naar uw hand. Het maakt niet uit of u een vakantievideo, stopmotionfilmpje of uw eigen korte film wilt monteren.

MoviePlus X6 is ook geschikt om stopmotion-filmpjes te maken.

Bewerken en verbeteren

De interface van MoviePlus X6 oogt professioneel. U switcht snel tussen het storyboard en de tijdlijnmodus, en media importeren kan eenvoudig via een grote knop centraal in de werkbalk. In het rechterdeel van het scherm kunt u via Properties eenvoudig de tijdsduur van een fragment aanpassen of de beeldkwaliteit onder handen nemen. Het programma bevat immers flink wat tools om de witbalans, belichting en kleuren te verbeteren. Weet u niet precies hoe u iets moet doen? Dan is de How To-kolom (uiterst links in beeld) handig. Hier kunt u eenvoudig opsnorren hoe u bijvoorbeeld overgangen instelt, foto's roteert of videoclips trimt.

Klaar met de montage? U kunt het resultaat op uw computer opslaan in het formaat van uw keuze, op schijf branden (dvd, blu-ray of AVCHD), rechtstreeks publiceren op YouTube of Facebook, of converteren naar het juiste formaat voor uw iPhone of PSP.

Klaar? In een handomdraai publiceert u het resultaat op Facebook.

Conclusie

Serif MoviePlus X6 is een interessant programma voor iedereen die niet voldoende heeft aan freeware zoals Windows Live Movie Maker. Het programma is zowel geschikt voor beginners als gevorderden, heeft een gebruiksvriendelijke interface en puike tools om uw beelden te verbeteren. Het pakket is niet zo uitgebreid als Adobe Premiere Elements 10 of MAGIX Video deluxe MX Premium 18, maar kost dan ook respectievelijk ruim 25 en 55 euro minder.

Serif MoviePlus X6

Prijs € 73,59

Taal Engels

Medium 1 dvd of 1,5 GB download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1 GB RAM, 960 MB harde-schijfruimte en een internetverbinding

Maker Serif

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

How To-kolom

Rechtstreeks publiceren op YouTube en Facebook

Wizard QuickMovie

Minpunten

Geen proefversie

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Serif MoviePlus X6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.