Serif PagePlus X6

Door: Evi Maquoi | 30 maart 2012 13:25

Apps & Software

Is desktop publishing uitsluitend voor professionals? Niet als u over de juiste software beschikt. Serif PagePlus X6 is een gebruiksvriendelijk pakket met een aantal krachtige tools. In een handomdraai ontwerpt u de visitekaartjes, menukaarten of brochures. Het pakket kan zelfs exporteren naar e-books voor Kindle of iPad.

Serif heeft PagePlus stevig onder handen genomen. Het resultaat mag er zijn. Voor beginners is er een uitgebreid arsenaal mooie, moderne sjablonen waarmee u een folder, wenskaart, nieuwsbrief of kalender ontwerpt. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw eigen teksten en foto's toe te voegen, en eventueel hier en daar wat persoonlijke aanpassingen door te voeren. Creatievelingen die eerder al eens wat dtp-werk verricht hebben, krijgen diverse interessante functies voorgeschoteld om publicaties te maken. Foto's bewerken kan bijvoorbeeld via het ingebakken PhotoLab en logo's ontwerpt u met behulp van LogoStudio. Via de optie Assets in de linkerkolom krijgt u altijd toegang tot mooie achtergronden, tekeningen, pagina-elementen, foto's en symbolen, om uw ontwerpen op te leuken. De bibliotheek is netjes geordend en bevat meer dan 2500 objecten. Weet u niet precies hoe u iets moet doen? Serif heeft flink wat videotutorials aangemaakt waarin de interessante functies kort en bondig uitgelegd worden.

Een professioneel naamkaartje? Zo klaar!

Pdf en e-books

Eén van de nieuwigheden van PagePlus X6 is de compatibiliteit met pdf-bestanden. U kunt nagenoeg iedere pdf in PagePlus openen en bewerken. Hier en daar wat foto's of teksten wijzigen, is geen enkel probleem. Let wel, bij het aanpassen van kleurrijke achtergronden doet het programma wel eens moeilijk.

Ook nieuw is dat u met dit softwarepakket e-books kunt creëren. PagePlus X6 kan namelijk overweg met epub- en mobi-bestanden. Zodra uw publicatie klaar is, hoeft u het maar te exporteren naar het gewenste formaat. Een handige wizard helpt u zelfs met copyrightinformatie en id-codes zoals UUID of ISBN.

De mogelijkheid om met pdf's aan de slag te gaan of e-books aan te maken is een sterke troef.

Conclusie

Serif levert met PagePlus X6 een krachtige all-in-one-toepassing. U kunt met eigen ideeën en elementen of met objecten uit de uitgebreide bibliotheek allerlei mooie ontwerpen maken, zowel voor print als digitaal gebruik. De intuïtieve interface in combinatie met interessante tools maken dit programma zijn investering waard. Serif PagePlus X6 is ideaal voor thuisgebruikers en kleine bedrijven. Het pakket is iets duurder dan MAGIX Photo & Graphic Designer 7, maar u haalt dan ook extra professionaliteit in huis.

Serif PagePlus X6

Prijs € 97,74

Taal Engels

Medium 1 dvd of download

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.5 of hoger

Systeemeisen 450MHz-processor, 512 MB geheugen, 566 MB harde-schijfruimte en schermresolutie van minimaal 1024 x 600

Maker Serif

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

LogoStudio

Ook voor e-books

Bibliotheek met ruim 2500 fraaie objecten

Minpunten

Geen proefversie

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Serif PagePlus X6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.