Serif PhotoPlus Starter Edition

Door: Kees Krick | 20 mei 2011 09:46

Apps & Software

Er bestaan naast Serif PhotoPlus Starter Edition enorm veel gratis software om foto’s te bewerken. Helaas komen de meeste pakketten niet veel verder dan het vaste riedeltje aan afgezaagde standaardbewerkingen. Het gratis Serif PhotoPlus Starter Edition is een positieve uitschieter. Het is enorm uitgebreid en heeft zelfs geavanceerde functies die normaal gesproken alleen in betaalde software zitten.

Ondanks de vele mogelijkheden voelt het programma niet log aan en worden de meeste bewerkingen vlotjes uitgevoerd. Alles is overzichtelijk gerangschikt, zodat u vrij snel uw weg weet te vinden. In dit programma komt u op diverse plekken in rood gearceerde functionaliteiten tegen. Die zijn helaas alleen beschikbaar in de betaalde versie, PhotoPlus X4 geheten.

Om Serif PhotoPlus Starter Edition op te halen, moet u zich op de website registreren en ontvangt u een persoonlijke licentiecode. Tijdens het installeren hebt u de mogelijkheid om ook AlbumPlus Starter Edition mee te nemen, dat is een beheerprogramma voor onder andere foto’s.

Intelligente fotobewerker

Voor een gratis fotobewerker is dit programma echt heel uitgebreid. Er zijn zelfs enkele intelligente functies beschikbaar die u alleen in de allerbeste (betaalde) software terugvindt. Voor het maken van selecties bent u niet langer aangewezen op de best wel basale lasso en het toverstafje, maar mag u een selectie ook schilderen met een kwast. Hiermee zijn de meest ingewikkelde selecties mogelijk en bent u klaar voor het echte maatwerk. Vlekjes wegwerken gaat soepel met de speciale retoucheer¬gereedschappen, dus het aloude kloonstempel hebt u veel minder vaak nodig. Veel bewerkingen kunt u achteraf eenvoudig aanpassen of terugdraaien zonder uw foto te beschadigen, omdat lagen, laagmaskers en aanpassingslagen mogelijk zijn. Met zo veel functionaliteit is dit pakket geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde en ervaren fotobewerker.

Serif PhotoPlus Starter Edition is zeer uitgebreid en kent veel geavanceerde functies.

Conclusie

Deze gratis fotobewerker is zeker vergeleken met andere gratis software erg uitgebreid en de bewerkingen worden behoorlijk snel uitgevoerd. Nagenoeg alle fotoformaten worden ondersteund. Ook raw-bestanden, alhoewel die worden geopend zonder dat er invloed op de conversie mogelijk is. In de betaalde versie opent er wel een speciaal onderdeel waarin onder meer de belichting en kleuren optimaal zijn in te stellen, voordat de foto daadwerkelijk in de fotobewerker verschijnt. Erg handig is het pictogram Context Help, waarmee een klik op een willekeurig onderdeel de relevante hulpschermen toont.

Serif PhotoPlus Starter Edition 2.0.0.2

Freeware

Taal Engels

Download 125 MB

OS Windows XP SP2 (32 bit)/Vista/7

Systeemeisen minimaal 512 MB geheugen, 187 MB harde-schijfruimte, 1024 x 600 schermresolutie

Maker Serif (Europe) Ltd.

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer uitgebreid

Bevat ook geavanceerde, intelligente functies

Snelheid van bewerken

Veel hulpschermen

Minpunten

Geen invloed op raw-conversie

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Serif PhotoPlus Starter Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.