Serif WebPlus Starter Edition

Door: Kees Krick | 01 juni 2011 08:34

Apps & Software

Een website bouwen is voor veel mensen best lastig. Serif WebPlus Starter Edition maakt het u wat makkelijker. Een eenvoudige homepage zet u er zo mee in elkaar, alleen voor een uitgebreide website moet u nog steeds de handen flink uit de mouwen steken. Dat heeft overigens weinig met het programma te maken en alles met de complexiteit van het ontwerpen van websites.

In ieder geval hoeft u zich alleen nog met de inhoud bezig te houden en blijven al die ingewikkeld ogende codes verborgen. Om Serif WebPlus Starter Edition op te halen, moet u zich op de website registreren en ontvangt u een persoonlijke licentiecode.

In elkaar klikken

Het programma is vooral bedoeld om nieuwe websites te bouwen en deze daarna te onderhouden. Een website kan uit meerdere pagina’s bestaan en tijdens het bouwen springt u via een navigatievenster snel van de ene naar de andere pagina toe. U kunt hyperlinks aanbrengen die naar een pagina op uw website verwijzen, of naar een extern adres. Gemeenschappelijke elementen zoals de menubalk of een bedrijfslogo die langer in beeld moeten blijven, plaatst u op een hoofdpagina. Ze verschijnen dan automatisch op de bijbehorende (sub)pagina’s. Elementen zoals tekst of illustraties voegt u aan een pagina toe via de gereedschapsbalk aan de linkerzijde. Het kan ook via de zogeheten QuickBuilder Bar onderin, door een pictogram naar de pagina toe te slepen. Zelfs een compleet werkend fotoalbum is zo mogelijk. Bestaande HTML-pagina’s hergebruiken gaat helaas minder makkelijk omdat er geen importeerfunctie is.

Gebruik WebPlus bijvoorbeeld voor het ontwikkelen en onderhouden van een website die uit meerdere pagina’s bestaat.

Conclusie

Met WebPlus Starter Edition kan zowel een eenvoudige homepage als een complexe website gebouwd worden. Ontwerpen is nog best lastig, maar er is uitgebreide hulp op de website te vinden. Alles is Engelstalig. Wel heeft het programma Nederlandstalige spellingscontrole aan boord. Voor de menustructuur wordt JavaScript gebruikt, wat tot een beveiligingswaarschuwing in de browser kan leiden. Er is ook een betaalde versie, genaamd WebPlus X5.

Serif WebPlus Starter Edition 2.0.1.11

Freeware

Taal Engels

Medium 82 MB download

OS Windows XP (32 bit)/Vista/7

Systeemeisen 512 MB geheugen, 100 MB harde-schijfruimte, 1024 x 600 schermresolutie, Internet Explorer 6.0 of hoger

Maker Serif (Europe) Ltd.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Website bouwen zonder kennis van (html-)codes

Voorvertoning website in browser

Rechtstreeks publiceren vanuit programma

Minpunten

Geen importeerfunctie

JavaScript veroorzaakt waarschuwingen in browser

Downloaden pas mogelijk na registratie

0 Reactie(s) op: Serif WebPlus Starter Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.