Shortcuts To Tray 1.0.1

Door: Martin Gijzemijter | 02 september 2011 14:15

Review

De makers van Shortcuts to Tray vonden, zoals de naam al doet vermoeden, dat het systeemvak een handige extra plek is om snelkoppelingen te plaatsen. Het programma vormt een menu in uw systeemvak, van waaruit u naar allerlei locaties kunt navigeren of programma's kunt starten.

De werking van Shortcuts To Tray is heel eenvoudig. U start het programma waarna het zich automatisch plaatst in het systeemvak binnen Windows (rechtsonder, naast de klok). Het is portable, dus u kunt het bij u dragen op een usb-stick en vanaf daar starten. Door vervolgens met de linkermuisknop op het pictogram van Shortcuts to Tray te klikken, opent u het menu. U ziet direct een lijst met subcategorieën waarin u handelingen kunt uitvoeren, bijna alle snelkoppelingen voegt u zelf toe. Zo kunt u rechtstreeks mappen en bestanden openen vanuit dit menu, maar ook programma's starten, systeemhandelingen uitvoeren enzovoort.

Klikt u op het pictogram, dan verschijnt er een handig menu met snelkoppelingen naar locaties of handelingen.

In de categorieën kunt u, afhankelijk van de categorie, zelf nog groepen aanmaken, waarin u acties kunt toevoegen. Dat is helaas niet mogelijk in de categorie Operations (Systeemhandelingen) terwijl we het daar nu juist zo interessant hadden gevonden om opties toe te voegen, zoals de Firewall in- of uitschakelen. Ook is het jammer dat het niet mogelijk is om hoofdcategorieën toe te voegen of verwijderen. Het is zelfs niet eens mogelijk om ze te verbergen zodat u alleen de opties ziet die u graag wilt gebruiken.

In het menu Operations kunt u zelf geen opties toevoegen en dat is wel jammer.

Shortcuts To Tray is daadwerkelijk een handig programma, vooral ook omdat het totaal niet tot last is als u het niet gebruikt. Misschien vindt u het helemaal niet vervelend dat u geen controle hebt over de hoofdcategorieën en daarom deels bent overgeleverd aan hoe de maker vindt dat het moet zijn. Er zijn echter vast genoeg mensen die het wel zal storen, en het is daarom te hopen dat we in een toekomstige versie gewoon alles aan kunnen passen. Tot die tijd, een fijne aanwinst met verbeterpunten.

Shortcuts To Tray 1.0.1

Freeware

Taal Engels

Download 476 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1113 KB harde-schijfruimte

Maker S.K. Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Lekker compact, niet heel aanwezig

Handige snelkoppeling naar veelgebruikte functies en locaties

Draagbaar

Minpunten

Zelf geen hoofdcategorieën toevoegen

Ongebruikte categorieën kunnen niet worden verborgen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Shortcuts To Tray 1.0.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.