Should I Remove It? - Helpt je overbodige software te verwijderen

Door: ian-paul | 28 januari 2014 11:18

How To

De PC van iemand die constant met apps en software experimenteert komt al gauw vol te staan met allerlei rommel. Zo ook bij mij. Ik moet mijn lijst met apps eens doornemen en alles wat mijn harde schijf nodeloos vol maakt weggooien.

Maar dit is echter het probleem: De ingebouwde functie van Windows om programma's toe te voegen en te verwijderen is niet echt behulpzaam. Het vertelt je bijvoorbeeld niet wat een programma doet, of hoeveel andere mensen het uiteindelijk deïnstalleren.

Dus in plaats van naar het Configuratiescherm te gaan, heb ik een relatief nieuw programma uitgeprobeerd, Should I Remove It? genaamd. (Ik zal het voortaan "SIRT" noemen om een overvloed aan vraagtekens te voorkomen.)

Sterren

Dit hulpprogramma voor de PC geeft veel meer nuttige informatie dan het Configuratiescherm, maar overweldigt je niet zoals sommige andere hulpprogramma's. SIRT geeft je een eenvoudige lijst met alle programma's die op je PC geïnstalleerd staan. Naast elke programmanaam staat een vijfsterrenrating, gebaseerd op input van andere gebruikers, plus het percentage SIRT gebruikers dat het programma in kwestie verwijderd heeft.

Als je wat meer informatie over een programma wilt hebben, klik dan op de naam om het versienummer te zien en wanneer je het geïnstalleerd hebt. Er is ook een What is it? Knop als je een gedetailleerde uitleg wilt hebben over wat het programma nou eigenlijk doet.

Als je besloten hebt op een programma te verwijderen, dan kun je het direct vanuit SIRT deïnstalleren. Je kunt ook een planning instellen waarmee de app regelmatig je geïnstalleerde apps naloopt

SIRT heeft een crowdsourcing kern die lijkt op Soluto, een desktopprogramma met veel functies waarmee je de opstarttijd van je PC kunt aanpassen, het opstarten van bepaalde programma's kunt vertragen, en zelfs van op afstand software op de PC van een vriend kunt installeren of verwijderen. SIRT is alleen gericht op het verwijderen van programma's.

Niet perfect

Maar het is niet helemaal perfect. Het heeft de vervelende gewoonte om je naar ShouldIRemoveIt.com te verwijzen om gedetailleerde informatie over een app te krijgen in plaats van de informatie binnen het desktopprogramma te laten zien.

Desondanks is het een handig en eenvoudig programma als je iets wilt hebben dat je helpt te bepalen welke programma's van je PC verwijderd kunnen worden.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

1 Reactie(s) op: Should I Remove It? - Helpt je overbodige software te verwijderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 januari 2014 16:22 Issaco21
  Leuk programmaatje. Zal ik eens uitproberen.

  Groet,
  http://ps3controllerkopen.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.