Shutter 2.90

Door: Robbin Ooijevaar | 19 oktober 2012 17:30

Apps & Software

Sommige programma's zijn zó handig dat we ons afvragen waarom ze niet standaard in Windows zijn opgenomen. Shutter biedt hulp voor iedereen die zijn computer weleens een nachtje aan laat staan om een download binnen te halen of andere taak af te ronden.

Dat levert uiteraard energieverspilling op omdat het apparaat dan aan blijft staan als de taak allang is afgerond. Dit is echter eenvoudig te voorkomen met Shutter. Shutter werkt met gebeurtenissen (events) en acties (actions).

Kies bijvoorbeeld voor de event Countdown (terugtelteller) en stel de klok in op 60 minuten. Geef daarna aan wat er moet gebeuren als de teller afsloopt, bijvoorbeeld de computer afsluiten (shut down) of in slaapstand zetten (hibernate). In plaats van een countdown kunt u ook een exacte tijd instellen (on time) of de systeembelasting (low cpu) definiëren. Die laatste optie is handig als u uw computer bijvoorbeeld aan laat staan voor een intensieve rekentaak, zoals videobewerking.

Shutter schakelt uw systeem uit op een tijdstip dat u zelf aangeeft.

Zodra het proces is afgerond, wordt uw systeem niet langer belast en kunt u het systeem laten inslapen. Geavanceerde gebruikers kunnen de opdracht tot aan- of uitschakelen ook op afstand geven. Deze en andere geavanceerde mogelijkheden zijn te vinden achter de knop Options.

Shutter

Freeware

Taal Engels

Download 667 KB

OS Windows 9x/NT/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Shutter 2.90

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.