Sidebar Diagnostics - Systeemmonitor

Door: dirk-schoofs | 09 juli 2021 09:11

Review

Veel mensen gebruiken hun computer als een auto zonder dashboard. Pas als hij extreem vertraagt of dreigt stil te vallen, gaan ze kijken wat er aan de hand is. Ervaren gebruikers die vanuit een ooghoek de systeemprestaties in de gaten willen houden, zullen blij zijn met Sidebar Diagnostics.

Sidebar Diagnostics 3.5.8

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.tiny.cc/sidebar
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Aanpasbaarheid
  • Alle essentiële statistieken
  • Minpunten
  • Alleen links of rechts positioneren

Wie nog met Windows Vista heeft gewerkt, herinnert zich de zijbalkgadgets die de prestaties van de machine in de marge van het scherm weergaven. Microsoft haalde die functie weg omwille van ernstige veiligheidsrisico’s. Wie deze metertjes terug op z’n scherm wil hebben, kan het gratis Sidebar Diagnostics downloaden op GitHub.

Metertjes

Dit hulpprogramma toont alle belangrijke systeemprestaties in een zijbalk zoals het processormodel, de huidige kloksnelheid, de temperatuur, het ventilatorgebruik, de totale processorbelasting en de belasting van de individuele kernen. Natuurlijk kun je ook het RAM-gebruik volgen, eventueel de belasting van de grafische processor en de upload- en downloadsnelheid van het netwerk. Sidebar Diagnostics gebruikt Open Hardware Monitor-code om alle benodigde gegevens te vinden.

Van ieder onderdeel kun je ook een grafiek opvragen.

Aanpasbaar

In plaats van al die informatie samen te persen in het systeemvak, toont deze tool de informatie op een duidelijke manier in een zijbalk, waarvan het uiterlijk in hoge mate aanpasbaar is. Zo kun je beslissen aan welke kant de balk moet komen, je bepaalt de mate van transparantie, de breedte en als je meerdere schermen gebruikt, geef je aan op welke monitor je dit dashboard wilt zien. Ben je in bepaalde informatie niet geïnteresseerd, dan kun je die metertjes verbergen.

Grafieken

Je kunt Sidebar Diagnostics vanuit het systeemvak openen of via de instellingen bepaalde sneltoetsen ingeven om deze zijbalk te openen, te sluiten of van kant te veranderen. En als je in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van deze tool klikt, kun je de waarde van ieder onderdeel in grafiekvorm opvragen. Wat nog een beter beeld geeft van de prestaties in de tijd. Bovendien is het mogelijk om een waarschuwingssysteem te activeren voor het geval dat de cpu of de gpu te warm zou worden.

Conclusie

Sidebar Diagnostics is een stijlvolle systeemmonitor. Als je niet tevreden bent met de standaardinstellingen zijn er heel veel aanpassingen mogelijk. Bovendien kun je minder of meer details voor de modules weergeven of sommige modules gewoon uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Sidebar Diagnostics - Systeemmonitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.