Met deze tips haal je alles uit Signal

Door: Wesley Akkerman | 11 februari 2021 11:58

How To

Doordat er de laatste tijd wat ophef is over WhatsApp, besluiten veel mensen over te stappen op andere communicatiediensten. Het privacyvriendelijke Signal is de laatste tijd zo populair, dat de servers het tijdelijk niet meer deden. Tijd om dus te kijken naar wat de app in huis heeft.

Signal is heel lang een karige app geweest waarmee je op een veilige manier chat met vrienden, familie en collega’s. Maar de laatste tijd zijn er veel mogelijkheden toegevoegd. De belangrijkste nemen we met je door.

Videobellen

Zo kun je tegenwoordig videobellen binnen Signal. Dat kunnen één-op-één gesprekken zijn, maar ook groepsgesprekken. Dat doe je door een gesprek te openen (of er eentje aan te maken met de pen, rechts onderin) en op het camera-icoontje te tappen. Bellen zonder beeld is tevens mogelijk door op het telefoonicoontje te tappen, rechts boven in een chat. Mocht je overigens een telefoontje krijgen van iemand die je niet kent, dan krijg je eerst hun foto en profiel te zien voordat je kunt opnemen.

Privacy-instellingen

Een app die zwaar leunt op privacy kan natuurlijk niet zonder privacy-instellingen. Loop die instellingen eens na bekijk dan vooral zaken als Leesbevestigingen en Typindicatoren. Die zorgen nog wel eens voor discussies binnen andere communicatiediensten. Ze eens uitzetten kan dus geen kwaad. Ook kun je de app vergrendelen achter een pincode of vingerafdruk en kun je voorkomen dat er schermopnames gemaakt worden.

Berichten die zichzelf verwijderen

Met Signal is het mogelijk berichten te versturen die zichzelf verwijderen na verloop van tijd. Die tijd kun je zelf instellen. Op Android en iOS werkt het net even anders. Op Android regel je dit via het overflow menu rechts bovenin, terwijl je dat op iOS vindt onder chatinstellingen. Hier kies je ook je tijdslimiet.

Stickers en gifjes

Privacy is leuk en aardig, maar we willen natuurlijk ook gewoon onze droge humor kunnen delen met vrienden en familie. Gelukkig ondersteunt Signal ook stickers en gifjes. Mocht je de huidige selectie stickers niet tof vinden, dan kun je binnen de app extra stickers downloaden door op het plusicoon te tappen, rechts onderin na het selecteren van de stickers. En anders vind je op Twitter onder de hashtag makeprivacystick extra stickers.

Gegevens overzetten

Met Signal was het eerst niet mogelijk chats mee te nemen naar een nieuwe smartphone. Maar dat kan nu wel. Wanneer je op beide telefoons Signal geïnstalleerd hebt en je telefoonnummer geverifieerd hebt op het nieuwe toestel, dan krijg je op je oude toestel een melding of je je gegevens wil overzetten. Na het bevestigen krijg je en qr-code die je scant met je nieuwe toestel. Daarna worden de gegevens veilig overgezet.

0 Reactie(s) op: Met deze tips haal je alles uit Signal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.