SilentEye 0.4.1

Door: Ignace de Groot | 04 juni 2012 15:56

Apps & Software

De oude Grieken schoren voor steganografie nog het hoofd van een boodschapper kaal, tatoeëerden er een geheime boodschap op en lieten het haar opnieuw aangroeien. Tegenwoordig kan steganografie veel eenvoudiger én sneller, met SilentEye bijvoorbeeld. U verbergt hiermee boodschappen ongemerkt in afbeeldingen en muziekbestanden.

De installatie van SilentEye vergt slechts enkele muisklikken en de interface is zo mogelijk nog eenvoudiger. U krijgt namelijk weinig meer dan een leeg venster te zien met de boodschap drag and drop your image or sound here. Tijdens de installatie had u al begrepen dat het programma met jpg, bmp en wav overweg kan, maar daar blijken ook nog png en tif bij te horen.

Typ een eigen boodschap in of verwijs naar een 'geheim' bestand.

Verbergen...

Zodra u zo'n bestand naar het venster versleept, komt de knop Encode ter beschikking. Die opent een venster waarin u een aantal instellingen kwijt kunt. Allereerst typt u hier uw 'geheime' boodschap in of verwijst u naar een geheim bestand. U verneemt ook hoeveel ruimte u nog overheeft voor uw boodschap (octet = byte). Deze waarde komt u overigens ook te weten als u de knop Property aanklikt in het hoofdvenster. Verder vult u een stevig wachtwoord in, bepaalt u de kwaliteit van het resulterende mediabestand en duidt u de gewenste doellocatie aan. Vinkt u de optie Enable encryption aan, dan kunt u de boodschap verder nog versleutelen met AES. Deze optie bleek echter niet altijd goed te functioneren.

Zonder SilentEye haalt u de boodschap er niet weer uit.

...en weer zichtbaar maken

Om uw geheime boodschap uit uw steganografische mediabestand te halen zit er weinig anders op dan eveneens SilentEye te installeren en het bestand daarin te openen. Vervolgens kiest u Decode en vult u het juiste wachtwoord in. Als het goed is, verschijnt dan even later de boodschap (of het verborgen bestand). Tijdens onze tests liep dat helaas wel eens fout. Zonde!

SilentEye

Freeware

Taal Engels

Download 20,3 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.6 of hoger; Linux

Systeemeisen Onbekend

Maker Anselme Chorein

Oordeel 5/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

U leest af hoeveel ruimte u nog overhoudt voor uw boodschap

Minpunten

Niet 100 procent stabiel of betrouwbaar

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SilentEye 0.4.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.